„Dne 16. listopadu v Praze 1 došlo na Nábřeží Edvarda Beneše k dopravní nehodě přímo před Úřadem vlády v 16:55, kdy už byla tma a svítilo veřejné osvětlení. Ve směru od Klárova jel fiat, který se střel s chodcem, který procházel přechodem po levé straně přechodu. Chodec upadl do vozovky následkem střetu, kde zůstal ležet,“ uvedl pro Blesk.cz Jan Vopěnka, vedoucí odboru vyšetřování dopravních nehod Krajského ředitelství policie hlavního města Prahy.

„Záhy přijíždí vozidlo BMW, které v plné rychlosti chodce přejelo a celých třicet metrů jej vláčelo pod sebou, poté řidič z místa nehody ujel,“ dodal Vopěnka. Sražený a přejetý chodec utrpěl vážná poranění a byl převezen Zdravotnickou záchrannou službou hlavního města Prahy do nemocnice.

„Vyzýváme všechny občany, kteří jsou schopni podat jakékoli informace, i zdánlivě bezvýznamné, aby se přihlásili na lince 158, na čísle 731 553 095 nebo na úřadovně policie v Praze 8 v ulici Horňátecká 5. Dále žádáme, aby se přihlásil chodec, který přicházel na chodníku směrem od Klárova. Prosíme také o svědectví řidiče nebo cestujícího v autobusu, který již v ulici Chodkova jel před BMW a odbočil na Klárově doleva jako BMW,“ doplnil Vopěnka. 

„Nehoda se stala v 16:55 a na místo vyjela ihned záchranka včetně doprovodného vozidla. Na místě byli již za šest minut, kde zdravotníci ošetřili vážně zraněného mladého muže kolem 25 let. S rozsáhlými a vážnými zraněními byl po stabilizaci životních funkcí předán na traumacentrum střešovické nemocnice. Zdravotníci provedli na místě nehody stabilizaci krční páteře a ošetření rozsáhlých zranění,“ řekl pro Blesk.cz mluvčí pražské záchranky Dominik Horn.  

U řidiče fiatu nebyl zjištěn žádný alkohol. Řidiči BMW hrozí obvinění z těžkého ublížení na zdraví a neposkytnutí první pomoci, za což může jít až na 5 let do vězení.

Fotogalerie
6 fotografií