Nehoda se stala v pátek před polednem nedaleko Alžbětína u Železné Rudy. Senior tady spolu s dalšími dvěma pomocníky kácel strom. Jenže kmen spadl tak nešťastně, že muže zranil. „Utrpěl závažnou otevřenou zlomeninu dolní končetiny,“ uvedl záchranář Robin Šín.

Na místo okamžitě vyrazili záchranáři, letěl i vrtulník. Jenže počasí udělalo zdravotníkům pořádnou čáru přes rozpočet. Padla mlha a k té se přidala i sněhová vánice. Vrtulník se zraněným nemohl odletět.

„Lékařka letecké záchranné služby proto jela v sanitce s pacientem na emergency Fakultní nemocnice Plzeň,“ informoval Šín. Vrtulník zůstal na místě, a když se po několika hodinách počasí uklidnilo, vrátil se na základnu do Líní na Plzeňsku.

U nehody zasahovali i policisté. „Bylo vyloučeno cizí zavinění, kvůli zdravotnímu stavu nebylo na místě možné provést dechovou zkoušku,“ řekla policejní mluvčí Hana Kroftová s tím, že u zraněného byl proto vyžádán odběr krve.

Senior je přitom již druhým vážně zraněným při těžbě dřeva během 24 hodin. Ve čtvrtek odpoledne utrpěl vážné poranění hlavy těžař (42) u Lomničky na severním Plzeňsku. „Ke zranění došlo, když už pokácený strom ležel na zemi a uvolnila se větev z druhého stromu, která muže zasáhla,“ popsala Kroftová.

Pacienta přepravil do fakultní nemocnice v Plzni záchranářský vrtulník, i v tomto případě si policisté vyžádali odběr krve, aby se zjistilo, zda zraněný nebyl pod vlivem alkoholu.

VIDEO: Vrtulník pomáhá i při hledání ztracených osob.

Video
Video se připravuje ...

Exkluzivní záběry z policejního vrtulníku. Ztraceného houbaře našli policisté živého poblíž obce Senetářov. V lese přežil dvě studené noci. Policie ČR Vyškov