Muž pronásledoval mladou rodinu z Brněnska vracející se z dovolené od hranic s Polskem. „Najížděl do těsné blízkosti vozidla, střídavě rozsvěcoval a zhasínal světla. Najížděl k vozidlu zprava i zleva. Po nějaké době se uvedené vozidlo ztratilo řidiči z dohledu, a tak pokračoval po dálnici D1 dále směrem ke Klimkovickému tunelu,“ řekla policistka Lenka Sikorová.

Zastavil v tunelu

Šílenec rodinu dojel u tunelu a zařadil se před vozidlo. To, co udělal následně, šokovalo i zkušené policisty. „Řidič volkswagenu zaparkoval v tunelu šikmo přes levý a pravý jízdní pruh a donutil mladou rodinu zastavit. Poté z auta vystoupil a začal vozidlo opel obcházet, čehož pětatřicetiletý řidič využil a z místa ujel. Zastavil se až u nejbližší policejní služebny, kde celou věc oznámil,“ pokračovala Sikorová.

Podle policie stačilo 20 vteřin a v tunelu mohlo dojít k tragédii. „Přibližně dvacet vteřin po incidentu vjel do tunelu kamion,“ řekla policistka.

Agresor se spletl!

Policisté agresivního řidiče vypátrali. Ten se přiznal, že si vozidlo spletl s jiným! „Automobil, který pronásledoval původně, se mu ztratil z dohledu a toto vozidlo zaměnil s dříve pronásledovaným,“ sdělila Sikorová. Agresivnímu šílenci hrozí až 8 let kriminálu.

Fotogalerie
4 fotografie