Útočník Ondřej nikdy v životě nepracoval. Zabíjel pouhé dva měsíce poté, co ho pustili z »pasťáku«. „Já to neměl v životě lehké. S otcem, mou rodinou, ani v pasťáku, kde jsem zažil šikanu,“ politoval se dřív, než se u soudu dostal k popisu vraždy.

Pak už došlo na osudný den, tedy na loňské 12. září, kdy potkal v Karviné dívku Pavlu P. „Pískala na mě, zda bych si šel zašukat. Dal jsem jí dvě stovky, ale ona se snažila zmizet,“ vypovídal Ondřej. Poté se snažil Pavlu dostihnout.

Vloupal se do jednoho z domů v ulici U Bažantnice, kde se měla dívka ukrýt. Z jednoho z bytů vyběhli podle jeho výpovědi bratranci Miroslav a Ondřej, a začali ho prý bít. „Chtěli mě prostě oddělat. Vytáhl jsem nůž,“ popisoval obžalovaný.

Miroslavovi vrazil otvírací nůž do zad, a když chtěl jeho bratranec zasáhnout, se zlou se potázal. „Chtěl jsem ho zastavit, řval jsem: kurva a dost! Jak jsem se pohnul, bodl jsem ho,“ přiznal se. Na ulici po jeho útoku leželi oba bratranci v krvi.

Jeden zemřel 15 minut od brutálního napadení, pro druhého vyjela záchranka. Útočník Ondřej nelenil, sedl na vlak a rychle zmizel do 300 kilometrů vzdálené Náměště nad Oslavou na Vysočině. Tam si pro něj přijeli policisté. Za vraždu mu hrozí až 18 let.

Bratranec mi zachránil život, sám zemřel

Dodnes má Ondřej K. (30) noční můry. Pořád se mu vrací okamžik, kdy vrah Ondřej probodl srdce jeho bratranci Miroslavovi, a jeho též brutálně pobodal na zádech. „Mám pořád tu hrůzu před sebou. Nikdy mi z mysli nevymizí. Pořád si říkám: Proč se to muselo stát, co komu bratránek udělal,“ smutní Ondřej K.

Přiznává, že došlo k potyčce. „Můj bratranec, jehož zabili, mi zachránil život. Viděl, že mě bodli zezadu do zad. Pomohl a zemřel. Nezlobte se, těžko se mi o tom mluví,“ popisuje muž, který měl za krkem ránu hlubokou sedm centimetrů.

Bratrance se snažil oživit, ale nepodařilo se to už ani záchranářům, kteří záhy přispěchali. „Já pamatuji jen na to, jak mi bratranec umřel v náručí.“ Dodává muž, který spolu s rodinou požaduje po vrahovi několikamilionové odškodné.

Fotogalerie
3 fotografie