U Brna nastaly největší komplikace na 220. kilometru ve směru na Brno, který zasypal štěrk z havarovaného kamionu. "Štěrk je odklizen a komunikace průjezdná jedním jízdním pruhem. Kolona vozidel, která nestihla odbočit na jinou trasu, se pomalu rozjíždí," uvedl policejní mluvčí Petr Zámečník. Kolona se táhla do vzdálenosti přibližně deseti kilometrů.

Video
Video se připravuje ...

Jízda autem se stala v úterý kvůli sněhové nadílce na řadě jihomoravských silnic adrenalinovou záležitostí Zdeněk Matyáš

Směr od Brna na Olomouc je už průjezdný, stejně jako úsek dálnice D1 u Domašova. "U okraje vozovky stojí poškozené kamiony, které budou postupně odstraňovány," dodal Zámečník.

Řidiči by měli být opatrní také na dálnici D2 směrem na Bratislavu, která je už také průjezdná. Také zde stojí  bourané kamiony na kraji cesty. Uvízlé kamiony lemují podle policie i silnici od Svitav na Brno.

Policisté dále vyšetřují již oznámené nebo nově vzniklé dopravní komplikace a havárie drobnějšího charakteru v celém kraji. Například u Bučovic na Vyškovsku se po odpolední nehodě na silnici I/50 vytvořila takřka kilometrová kolona aut.

99. kilometr na Vysočině dál stojí

Dálnice je ale stále uzavřena ve směru na Prahu na Vysočině na 99. kilometru. S jeho otevřením lze v nejlepším případě počítat až kolem 21. hodiny.

Fotogalerie
30 fotografií