V zahrádkářské kolonii v Brně-Černovicích byl v neděli nahlášen požár. Hasiči se tam původně vydali jako na běžný požár chatky. Během hašení však uvnitř našli tělo 70letého muže.

„Na místě bylo lidské tělo, nicméně vypadá to v tuto chvíli, že nedošlo k úmrtí v souvislosti s požárem, takže v našich statistikách to neevidujeme,“ řekl televizi Prima Jaroslav Mikoška, mluvčí HZS Jihomoravského kraje.

Muž byl tedy nejspíš mrtvý, ještě než požár začal. Pachatel se pak požárem patrně snažil stopy vraždy zakrýt. Na těle byly údajně patrné řezné rány na krku i rukou. V chatě pak bylo nalezeno hned několik bodnořezných nástrojů.

„Jihomoravští kriminalisté nevylučují možnost, že muž zemřel násilnou smrtí,“ řekla televizi Prima Štěpánka Komárová, mluvčí PČR Jihomoravského kraje.

Očitý svědek prý dokonce viděl, jak z již hořící chaty vybíhá jiný muž. Patrně šlo o bezdomovce, který má již bohatou trestní minulost. Tohoto muže se již kriminalistům podařilo zadržet. Muž však vinu odmítá.

V současnosti již byla nařízena soudní pitva, která odhalí přesnou příčinu smrti. Zatím se však zdá, že se jihomoravští kriminalisté budou muset potýkat s případem vraždy.

Fotogalerie
10 fotografií