Úterý 23. dubna 2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Zataženo, déšť 7°C

Na Příbramsku hořel dětský domov: Podle hasičů ho někdo zapálil!

Autor: ČTK ljš - 
3. března 2017
10:57

Opuštěné děti přišly o střechu nad hlavou. Dětský domov v obci Sedlec-Prčice na Příbramsku zřejmě někdo úmyslně zapálil. Škoda po čtvrtečním požáru činí tři miliony korun. Nikdo nebyl při požáru zraněn.

Hasiči vyjížděli k požáru v jednom z ubytovacích objektů ve čtvrtek po 13:00. "Po příjezdu na místo události bylo zjištěno, že ohniska požáru jsou ve dvou pokojích ve druhém nadzemním podlaží v prostoru podkroví, kde se v tu dobu naštěstí nikdo nenacházel," uvedl mluvčí hasičů Ladislav Holomčík.

Jeden z pokojů byl celý v plamenech, ty se rozšířily i do střešní konstrukce. V druhém pak hořela postel. Pod kontrolu dostali hasiči oheň po 14:00, zcela zlikvidován byl po dalších 40 minutách.

"Podle vyšetřovatele požárů a přítomných kriminalistů je pravděpodobnou příčinou vzniku požáru úmyslné zapálení," doplnil Holomčík. Na místě byl také služební pes vycvičený k vyhledávání hořlavin, který ale žádné místo neoznačil.

Případem se nyní zabývá policie. "Můžeme potvrdit, že v dané věci byly policejním komisařem zahájeny úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání trestného činu obecného ohrožení," dodal mluvčí středočeské policie Zdeněk Chalupa.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání