Rychlé pohoštění? Obložte krekry netradičně
-
Tohle zvládne i začátečník...
Nevíte, čím byste si zpestřili letní piknik nebo pohodové posezení s přáteli na dece? Co takhle obložené krekry?
- 1.
Svět se zbláznil, krekr na sladko?
...Autor: archivV době, kdy frčí slaný karamel a sladkosti na „slano“ určitě oceníte super trendy zdravou AVO(NE)NUTELLU, tmavou pomazánku z avokáda, která se báječně doplní se slanými krekry a šťavnatou malinou. Na ozdobu můžete použít i jahody.
Jak na to?
• 1–2 balení TUC original
AVO(NE)NUTELLA
• 1 avokádo
• 30 g holandského kakaa
• 2-3 lžíce javorového sirupu
• špetka soli
• vanilkový lusk
• možné přidat lžíci lískooříškového másla
Z avokáda vyndáme pecku, vnitřek dáme do mísy. Z vanilkového lusku odstraníme semínka, podélně rozřízneme a vyškrábneme, přidáme ostatní suroviny a rozmixujeme. Namažeme na krekry v jemných vlnkách, ozdobíme malinami a mátou.
- 2.
Rajčatový krekr s hráškovým pyré a parmezánem
...Autor: archivHráškový krasavec nadchne fandy sezónní zeleniny, vždyť kdo by nemiloval čerstvý hrášek v kombinaci s chutným italským parmezánem? Podklad tvoří krásně červené krekry, jejichž hlavní ingrediencí dodávající jim skvělou chuť, je sušené rajče.
Jak na to?
• 1-2 balení krekrů s příchutí rajčata a bylinky
HRÁŠKOVÉ PYRÉ
• 300 g hrášku (čerstvý nebo rozmražený)
• 100 ml 33 % smetany
• 10 ml olivového oleje
• 11 g máty
• 11 g parmazánu
• 30 g citronové šťávy
• sůl, pepř na dochucení
Všechny ingredience společně rozmixujeme, natřeme na krekry s rajčaty, ozdobíme hoblinkami italského parmezánu, kuličkami hrášku a hráškovými výhonky.
- 3.
Bylinkovo-semínkový krekr s ředkvičkovou pomazánkou
...Autor: archivTenhle krekr rozhodně zachutná těm, kdo si v létě pravidelně mažou chleba s máslem a ředkvičkami. S tím rozdílem, že podklad netvoří chléb, ale krekr spažitkou, mákem a lněnými semínky. Kombinace bylinek, semínek a ředkvičky v puse rozezní doslova koncert chutí a vy budete před kamarády zářit jako důvtipný inovátor.
Jak na to?
• 1-2 balení krekrů se semínky a pažitkou
ŘEDKVIČKOVÁ POMAZÁNKA
• 100 g ředkviček (nakrájené na drobné kostičky)
• 100 g tvarohu / lučiny
• 1 jarní cibulka (bílá část)
• sůl, pepř
Bílou část cibulky nakrájíme nadrobno, smícháme s ředkvičkami, tvarohem / lučinou. Osolíme, opepříme, natřeme na krekr a nakonec ozdobíme zelenou částí cibulky a naplocho nakrájenou ředkvičkou.
Recepty vznikaly ve spolupráci s bistrem Sisters, www.chlebicky-praha.cz a TUC TUC