24. září 2018
Svátek slaví Jaromír, zítra Zlata

Rychlé pohoštění? Obložte krekry netradičně

/
  • Tohle zvládne i začátečník...
    Tohle zvládne i začátečník... (archiv)
    10. července 2018 ● 11:36
     

    Nevíte, čím byste si zpestřili letní piknik nebo pohodové posezení s přáteli na dece? Co takhle obložené krekry?

  • 1.

    Svět se zbláznil, krekr na sladko?

    ...

    V době, kdy frčí slaný karamel a sladkosti na „slano“ určitě oceníte super trendy zdravou AVO(NE)NUTELLU, tmavou pomazánku z avokáda, která se báječně doplní se slanými krekry a šťavnatou malinou. Na ozdobu můžete použít i jahody.

     

    Jak na to?

    •        1–2 balení TUC original

    AVO(NE)NUTELLA

    •        1 avokádo

    •        30 g holandského kakaa

    •        2-3 lžíce javorového sirupu

    •        špetka soli

    •        vanilkový lusk

    •        možné přidat lžíci lískooříškového másla

    Z avokáda vyndáme pecku, vnitřek dáme do mísy. Z vanilkového lusku odstraníme semínka, podélně rozřízneme a vyškrábneme, přidáme ostatní suroviny a rozmixujeme. Namažeme na krekry v jemných vlnkách, ozdobíme malinami a mátou.

  • 2.

    Rajčatový krekr s hráškovým pyré a parmezánem

    ...

    Hráškový krasavec nadchne fandy sezónní zeleniny, vždyť kdo by nemiloval čerstvý hrášek v kombinaci s chutným italským parmezánem? Podklad tvoří krásně červené krekry, jejichž hlavní ingrediencí dodávající jim skvělou chuť, je sušené rajče.

     

    Jak na to?

    •        1-2 balení krekrů s příchutí rajčata a bylinky

    HRÁŠKOVÉ PYRÉ

    •        300 g hrášku (čerstvý nebo rozmražený)

    •        100 ml 33 % smetany

    •        10 ml olivového oleje

    •        11 g máty

    •        11 g parmazánu

    •        30 g citronové šťávy

    •        sůl, pepř na dochucení

    Všechny ingredience společně rozmixujeme, natřeme na krekry s rajčaty, ozdobíme hoblinkami italského parmezánu, kuličkami hrášku a hráškovými výhonky.

  • 3.

    Bylinkovo-semínkový krekr s ředkvičkovou pomazánkou

    ...

    Tenhle krekr rozhodně zachutná těm, kdo si v létě pravidelně mažou chleba s máslem a ředkvičkami. S tím rozdílem, že podklad netvoří chléb, ale krekr spažitkou, mákem a lněnými semínky. Kombinace bylinek, semínek a ředkvičky v puse rozezní doslova koncert chutí a vy budete před kamarády zářit jako důvtipný inovátor.

     

    Jak na to?

    •        1-2 balení krekrů se semínky a pažitkou

    ŘEDKVIČKOVÁ POMAZÁNKA

    •        100 g ředkviček (nakrájené na drobné kostičky)

    •        100 g tvarohu / lučiny

    •        1 jarní cibulka (bílá část)

    •        sůl, pepř

    Bílou část cibulky nakrájíme nadrobno, smícháme s ředkvičkami, tvarohem / lučinou. Osolíme, opepříme, natřeme na krekr a nakonec ozdobíme zelenou částí cibulky a naplocho nakrájenou ředkvičkou.

    Recepty vznikaly ve spolupráci s bistrem Sisters, www.chlebicky-praha.cz a TUC TUC

ČLÁNKY ODJINUD

Dnešní horoskopy