Za dinosaury  do Triloparku

Máte chuť vydat se na výlet do dávné historie planety? Pak navštivte interaktivně vzdělávací centrum Trilopark. Jde tak trošku o jiné muzeum, kde sice můžete obdivovat expozice pozůstatků pravěkých tvorů, využít komentovaných prohlídek, ale jedině v Triloparku se můžete stát paleontologem či badatelem. Ze sádry si tu můžete vytvořit odlitek fosilního živočicha, vyzkoušet si, jak se pracuje s preparačními nástroji, vysvobodit z nánosu písku pravěkého dinosaura. Vzdělávací pořady jsou určené jak pro školy, tak pro veřejnost. Pro veřejnost tu pořádají navíc moderované prohlídky otevřených vitrín, takže si můžete exponáty i osahat, například zub mamuta. Dalším lákadlem jsou dinosauří dílny, kde se při výrobě dinosaurů a jejich částí nenudí děti ani dospělí. Atraktivní jsou i komentované prohlídky. Trilopark najdete na adrese Pod Terebkou 1139/15, Nusle. Informace o otevírací době, rezervacích a cenách najdete na www.trilopark.eu.

Autor: Archiv

Sport i piknik?  Freestyle park

Ve Freestyle Parku Modřany si najde každý to své. Rozlehlý volnočasový areál s kvalitním zázemím na zrekonstruované lodi na břehu Vltavy nabízí širokou škálu sportovišť, louku, kde si můžete udělat piknik, prostor pro ohniště. Dětský koutek restaurace Port62 je otevřen každý den od 11 hodin. Jak aktivně můžete trávit svůj volný čas? Třeba na hřišti pro plážový volejbal, zahrát si tu můžete adventure minigolf (18jamkové hřiště, které je největší v Česku), badminton, zajezdit si na in-line bruslích. K dispozici je i půjčovna lodiček a motorových člunů, plážových lehátek i dek. Součástí areálu je velké bezplatné parkoviště. Freestyle park Modřany sídlí v ulici Vltavanů v Praze 4.

Autor: Archiv

Ekopark,  souhra  s přírodou

Přírodní Ekopark Za Mlýnem se nachází mezi korytem Kunratického potoka a ulicí Za Mlýnem. Park je tvořen pobytovými loukami s dětskými hřišti a biokoridorem potoka. Pro větší děti jsou tu náročnější hřiště a k dispozici je i lezecká stěna. Na opačném břehu potoka se nachází rozsáhlý sportovní areál. Ekopark je ideální pro ty, kteří rádi odpočívají v přírodě.

Autor: Archiv

Dinosauří dílna pro rodiny

Oblíbenou součástí Triloparku jsou dinosauří dílny pro rodiny. Tento workshop je určený především pro děti, ale není neobvyklé, že se do práce zabere celá rodina a příjemný den si užijí nejen děti, ale i jejich dospělý doprovod. Hlavním lákadlem je výroba obřích dinosauřích lebek. Vyrobenou lebku si samozřejmě můžete odnést s sebou domů. Pozor, návštěvu dinousaří dílny je nutné si rezervovat předem.

Autor: Shutterstock