V zásadě panují čtyři hlavní proudy, podle nichž lzee zařídit interiér. Který odpovídá vaší osobnosti?

FORMA A FUNKCE

Dáváte-li přednost tvarům a funkčnosti, pak je pro vás Form&Function to pravé. Každý kus nábytku má své místo a využití. „Stylu dominuje černá a bílá spolu s nějakou výraznější barvou. Tvarům se meze nekladou. Lze použít trojúhelníky, obdélníky i vlnité a zubaté vzory včetně 3D efektů a reliéfů,“ říká Markéta Litoměřická, interiérová designérka projektových marketů Hornbach.

DOMÁCÍ RÁJ

Pobyt v cizokrajné přírodě uklidňuje a na tom staví styl Paradise at Home. „Atmosféru exotiky lze vytvořit pomocí červené, růžové a odstínů zelené – barev kvetoucích tropických rostlin,“ uvádí designérka. Dominují tu přírodní materiály, palmy, květiny i exotičtí ptáci. Proutěným nábytkem a dekoracemi pak takový interiér dozdobíte.

NĚŽNÉ BYDLENÍ

V rámci trendu Soft Living se snoubí styl vintage s nenápadnými moderními prvky, výsledek je elegantní, jednoduchý a svěží. Jemné pastelové tóny zelené, šedé a hnědé navodí v místnosti klid a pohodlí. Hojně se používá dřevo, nejen na podlahu, ale také jako obklad stěn. Jako dekoraci k tomuto stylu doporučuje designérka přírodní materiály a motivy přírody.

BAREVNÝ PELMEL

Tutti Colori je nekonvenční až drzý styl, který využívá barevných experimentů. „Kromě výrazných odstínů jej tvoří i abstraktní pestrobarevný nábytek a výrazné nástěnné malby. Je dovoleno kombinovat různé materiály, barvy i tvary. Čím šílenější kombinace, tím spíše interiér do Tutti Colori patří,“ uzavírá designérka.

BARVY PODLE CHUTI

Ať už je vám blízký jakýkoliv styl, neslevujte ze svých nároků, jděte si za ním. Sháníte-li konkrétní nezaměnitelný barevný odstín, není třeba hledat dlouho. V prodejnách barev a laků i v hobbymarketech vám dnes namíchají jakýkoli barevný tón zcela podle vašich preferencí a nálady.