Co tedy pořídit?

Za univerzální dárek se dají považovat například laky na nehty. Při jejich vybírání nemusíte totiž přemýšlet nad tím, jaký odstín je pro uživatelku ten nejvhodnější. Dalším tipem jsou pak bezbarvé lesky na rty, kosmetické aplikátory a štětce, rozjasňovače očního okolí, řasenky či transparentní pudry. Pokud máte obavy z výběru dekorativní kosmetiky, zkuste investovat do pleťových a vlasových masek nebo do hydratačních tělových mlék. Praktickým dárkem ať pro muže či ženy, může být pěkná sada na manikúru, která se většinou prodává v ozdobných kožených pouzdrech.

Kosmetické štětce jsou nezbytné pro vytvoření dokonalého make-upu.
Autor: Shutterstock.com

Jak nakupovat?

Záleží pouze na vás, zda zvolíte nakupování přes internet nebo upřednostníte nákup v kamenných prodejnách. Obě řešení mají své výhody i nevýhody. Existují specializované obchody, kde vás obslouží profesionální vizážistky a pomohou vám s výběrem kosmetiky. Pro internetové obchody zas platí, že jejich ceny jsou většinou nižší, ale nesmíme zapomenout na poplatky spojené s dopravou zboží až k vám domů.

Autor: Shutterstock

 

Pár rad, které se vám budou hodit při výběru kosmetiky:

*U make-upu platí pravidlo, že by měl mít stejný nebo světlejší odstín, než je váš přirozený tón pleti. Nejlépe to zjistíte, když si vzorek make-upu natřete na hřbet ruky či na tvář a necháte pár minut dýchat a vstřebávat. Možná se budete divit, jak se barva vybraného odstínu změní!

*Dalším tipem jsou pak internetové diskuze a blogy. Naleznete v nich spoustu doporučení a recenzí k jednotlivým výrobkům. Výhodou kosmetickým blogů jsou zejména video návody, kde vám poradí, jak se danými šminkami líčit, či jak se správně starat o pleť a o vlasy.

*Pokud milujete výrazné nehty, nebojte se investovat do podkladových a povrchových laků, které vám barevný nátěr zafixují a životnost manikúry se může prodloužit až o několik dní!

*Bavíme-li se o vlasech, je důležité zjistit, jaký typ vlasů máte a podle toho pak vybírat jednotlivé produkty.

Nezapomeňte!

Ne všechny drahé dekorativní produkty musí vyhovovat vašim představám. Luxusní kosmetika sama o sobě nedokáže zázraky, dbejte tedy na její pečlivý výběr. Kvalitní dekorativku můžete nalézt i mezi levnějšímu značkami, jako je například Elf, Essence, NYC a s.he a další značky.

Tipy na vánoční dárky naleznete ZDE!