Nebyli jsme sami, kdo měl starosti. „Musel jsem zrušit všechny rezervace lodí. Na řeku se nesmí. Tady to nevypadá tak divoce, ale Hřensku to bude horší,“ sdělil inspekci Marek Tesař, který půjčuje kánoe a rafty.

Co s načatým dnem v Děčíně?

Informační tabule města nás nasměrovala do zoo. Ta je rozdělená na dvě části (klasickou s výběhy a druhou s terárii a akvárii), které jsou od sebe vzdáleny deset minut chůze. Vstupné do obou stojí dospělého 80 Kč, děti a důchodce 40 Kč. Zoo je jako stvořené pro děti. Areál klidnou procházkou projdete během hodiny. Navíc jsou všude interaktivní informační tabule.

Fotogalerie
2 fotografie

U každého výběhu se zvířaty jsou také tři boxy. V prvním je za sklem potrava zvířete, v dalším si můžete přičichnout, jaký má zvíře pach, a v posledním si můžete osahat třeba peří bažanta. V dětské zoo si mohou děti pohladit kozy a ovce. Ale do výběhu se nedostanou. V automatu můžete za pět korun koupit pamlsky. Jenže to, co se vysype, vám nenaplní ani dlaň. Není proto divu, že jedna nenažraná koza málem zhltla i naši tašku…

Hodnocení Blesku

Zoo je pěkné, pokladní ráda zodpoví všechny vaše dotazy a záchody jsou čisté, chybí tady ale restaurace a do terárií se musíte přesouvat dost daleko. Udělujeme čtyři hvězdy z pěti.