V zimě se to tu hemží turisty z celé Evropy. Teď připomíná Špindl ospalé lázeňské městečko po sezoně. V centru se prochází několik Němců a dvě české rodinky s dětmi. „Nám to vyhovuje, že tu není hlava na hlavě, ubytování máme za 350 Kč na osobu i se snídaní,“ usmívá se Lenka z Pardubic. Čtyřčlenná rodina i přesto zaplatí za týdenní pobyt přes 22 tisíc korun.

Nešťastní hoteliéři

Málo důvodů k radosti tu mají provozovatelé penzionů a hotelů. Lidi prostě nejezdí. Pokud nejste zhýčkaní, pořídíte ubytování ve tří až čtyřlůžkových pokojích už za 200 Kč na noc. Luxus vyjde až na 2000 Kč za noc. Alternativou je nocleh v Autokempu U Labe. Dřevěné sruby jsou perfektní, v hlavní budově jsou k dispozici moderní toalety, kuchyňky, jídelny a společenská místnost. Srub pro dvě osoby přijde na 760 Kč/noc.

Zubař ve Špindlu chybí

Základní potraviny pořídíte bez horské přirážky v samoobsluze Eden. Vykoupat se můžete v akvaparku, který ale není zrovna nejlevnější, 170 Kč na hodinu nebo 350 Kč denní vstup, rodinná vstupenka 910 Kč. Hlavní atrakcí Špindlu je nespočet turistických tras. Na většině hřebenů ale není jízda na kole povolena. Strážci přírody chodí často v doprovodu policistů a cyklisty pokutují (až 1000 Kč). Na kolo můžete třeba na Špindlerovku, kam vyjedete busem, a vydat se na kole do Polska. Za vjezd auta na Špindlerovku ale zaplatíte 300 korun! V týdnu ve Špindlu ordinuje lékař, úplně ale chybí zubař!

Fotogalerie
2 fotografie

Hodnocení:

★★★

Špindl v létě určitě není tak drahý jako v zimní sezoně, přesto musíte pečlivě vybírat cenově přijatelné ubytování a stravování. 300korunový poplatek za vjezd na Špindlerovku je dost drastický, stejně jako vstupenky do akvaparku. Velkým záporem je absence zubařského ošetření ve středisku. Cyklisté asi budou zklamáni, že na hřebeny mohou jen na dva úseky.

★ – naprostá hrůza
★★ – raději nenavštěvovat
★★★ – průměr, ale být ve střehu
★★★★ – to už se vyplatí
★★★★★ – grandiózní