Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 14°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Klaus na Silvestra lyžoval ve Špindlu

Autor: ČTK, kol - 
31. prosince 2008
13:06

VIDEO, FOTOGALERIE: Poslední den letošního roku strávil prezident Václav Klaus lyžováním ve Špindlerově Mlýně v Krkonoších.

Se synem Janem Klausem a snachou Veronikou dopoledne za slunečného mrazivého počasí sjížděl Labskou sjezdovku nedaleko špindlerovské přehrady.

"Silvestra trávím lyžováním, na které se určitě těším víc než na večerní oslavování," řekl novinářům na sjezdovce Klaus.



Ocenil místní vlekaře, kterým se při nedostatku přírodního sněhu podařilo sjezdovky zasněžit a upravit technickým sněhem. "Lyžování je dobré. Přes to málo sněhu se to podařilo ve Špindlu a všude v Krkonoších udělat hezké," řekl Klaus, oděný do bílé bundy s červenými pruhy a černých šponovek.

Český prezident Václav Klaus si na Silvestra zalyžoval v Krkonoších Český prezident Václav Klaus si na Silvestra zalyžoval v Krkonoších | David Malík


Na rozdíl od minulých návštěv Špindlerova Mlýna si prezident dnes k lyžování vybral místo známých tratí ve Svatém Petru téměř 1800 metrů dlouhou sjezdovku u přehrady.

269276:gallery:true:true

"Ve Svatém Petru je více lidí a větší fronty. Zde také již ráno svítí sluníčko a při větším mrazu je lepší být tady," vysvětlil svou volbu. Ráno bylo ve středisku asi osm stupňů pod nulou, ve frontě na lanovku Klaus s ostatními lyžaři čekal vždy několik minut.

Český prezident Václav Klaus si na Silvestra zalyžoval v Krkonoších Český prezident Václav Klaus si na Silvestra zalyžoval v Krkonoších | David Malík

Prezident Václav Klaus se snachou Veronikou si užili hezký den ve Špindlerově Mlýně

Prezidenta v lyžování podle jeho slov nijak neomezuje ani operovaný kyčelní kloub, který mu lékaři před sedmi měsíci vyměnili za umělý. "Na takovém terénu, když to není ledová hora, se cítím skoro normálně, jako kdykoliv jindy. Musím říci, že se pánům doktorům moje operace podařila," pochvaloval si prezident.

Václav Klaus na Silvestra lyžoval v Krkonoších Václav Klaus na Silvestra lyžoval v Krkonoších | David Malík

Prezident Václav Klaus se snachou Veronikou si užili hezký den ve Špindlerově Mlýně

Ze Špindlerova Mlýna zpět do Prahy se prezident vydá 1. ledna časně ráno, aby se po všech stránkách stihl připravit na svůj novoroční projev.

Závěr roku tráví na horách i jiní čeští politici. Například ve Špindlerově Mlýně v těchto dnech lyžuje i premiér Mirek Topolánek (ODS) s rodinou.

drobek ( 31. prosince 2008 14:45 )

profesor???Čeho???tunelonarcismu leda Kikina

kaja ( 31. prosince 2008 13:52 )

alespon prezidentovi dodal soupravu vcas. Kolik asi profesor platil?

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa