Náplň práce

Raději pracujete samostatně nebo v týmu? Jak velkou budete mít zodpovědnost? Lze očekávat profesní růst? Je dobré si tyto otázky položit. Každému totiž vyhovuje něco jiného. Pokud znáte někoho, kdo na obdobné pozici pracuje, zkuste se ho vyptat.

Společnost

Během výběrového řízení jste již malinko měli šanci firmu poznat. Co se vám tam líbilo? Jak na vás působili lidé, které jste potkali? Jak na vás působili? Kolegové, kteří s vámi budou pracovat, hrají při rozhodování také důležitou roli. Chcete pracovat v mladém kolektivu, nebo dáváte přednost zkušeným kolegům?  Myslete na to, že v práci budete trávit velkou část svého času.  Nechcete se přeci někde zbytečně „trápit“.

Flexibilita

Flexibilita je dnes velmi skloňované téma a zaměstnavatelé se stále více snaží vycházet lidem vstříc – nabízejí pružnou pracovní dobu nebo home office. Bude se to týkat i vaší pozice?

Autor: profimedia.cz

Lokalita

I když to tak nevypadá, lokalita je pro spoustu osob rozhodujícím kritériem při výběru zaměstnání. Je váš budoucí zaměstnavatel v dobré dostupnosti nebo budete muset jezdit každý den do práce třeba i hodinu? Nezapomeňte, že tento čas strávený na cestě bude na úkor vašeho volného času.

Mzda

Výše výplaty je samozřejmě důležitá, ale je dobré si uvědomit, že zajímavou část mohou tvořit i ostatní benefity /dny dovolené navíc, vzdělávání, bonusy, lékařská péče nebo firemní školka/. Jaké benefity nabízí váš budoucí zaměstnavatel se většinou dozvíte již během pohovoru.

Věřte intuici!

 Nabídky práce, ale i dobré rady, které se vám mohou hodit, naleznete na portálech www.prace.cz a jobs.cz.

Zdroj: www.jobs.cz