O tom, jak hodně se tachometry stáčejí, svědčí i to, že pokud by se jen za loňský rok sečetly všechny stočené kilometry u prodaných ojetin, vzdálenost by odpovídala 150 cestám ke Slunci, nebo více než 58 tisícům cestám k Měsíci, či 558 tisícům cestám kolem Země.

Prověřit si auto lze i zdarma

Než vybrané auto zaplatíte, raději si ho tedy prověřte. Díky službě Autotracer od Cebia se dozvíte nejen skutečný stav tachometru, ale také, zda nebylo auto havarované, jaký je skutečný rok výroby, zda nebylo kradené a řadu dalších údajů z celkem až 17 položek. Díky prověření nebudete nemile překvapeni skrytými závadami a větší nutností oprav a dalších investic do nových dílů, než jste očekávali. K prověření auta stačí znát jen jeho VIN kód. Standardně je služba zpoplatněná, pokud ale chcete financovat koupi auta úvěrem – a je jedno, zda v plné výši či jen částečně – banka Cetelem vám jako jediná na trhu umožní prověření zdarma, a dokonce až třech ojetých vozů.  Vzhledem k tomu, kolik aut má stočený tachometr, je omlazeno či u nich prodejce zatajil havárii, je pravděpodobnost, že informace o vybraném vozu nebudou sedět s údaji z databáze, poměrně vysoká. Moci si zdarma ověřit až tři ojetá auta se vám v takovém případě bude hodit. Díky kuponům na prověření vozu můžete ušetřit až desítky tisíc korun!

O úvěr si zažádejte napřímo v bance

Financování vozidla na úvěr je dalším úskalím. Pokud nechcete úvěr neúměrně přeplácet, zažádejte si o něj raději napřímo v bance. Úvěry poskytované u prodejců ojetých automobilů nebývají tak výhodné. Například banka Cetelem nabízí kromě benefitu v podobě prověření třech vozů zdarma také nízké úrokové sazby, které začínají již na 6,9 % ročně a úvěry jsou jak bez poplatku za poskytnutí, tak bez poplatku za vedení úvěrového účtu. Jen pro představu:  v  autobazarech roční úroková míra někdy dosahuje i desítek procent. Další nástrahou financování úvěrem v místě prodeje může být nutnost sjednat si povinné ručení a havarijní pojištění, které může být dražší než takové, které byste si mohli sjednat sami. Setkat se s tím můžete především u levnějších úvěrů.

Pokud si chcete koupit ojeté auto, nejprve si ujasněte, kolik do něj chcete investovat a kolik z toho můžete dát ze svého. Poté si vyhlédněte konkrétní vozy a zažádejte si o úvěr. Až dostanete kódy na prověření zdarma, vozy si pomocí služby Autotracer zkontrolujte a teprve když budete vědět, že údaje poskytnuté prodejcem souhlasí s těmi, které má Cebia v databázi, auto si kupte. V případě, že si koupi rozmyslíte, je u Cetelemu možné úvěr do 14 dnů zrušit nebo podle dohody upravit jeho výši.

Osobní půjčka na auto od Cetelemu:

Roční úroková sazba již od 6,9 %
Bez poplatků za poskytnutí a vedení úvěrového účtu
Výše úvěru 50 000 Kč až 1 000 000 Kč
Volitelná délka splácení 6 až 120 měsíců
Možnost pojištění proti neschopnosti splácet, a to i z důvodu ztráty zaměstnání
Možnost nechat si zdarma prověřit tři vybrané vozyZdarma Autokarta, díky níž lze ušetřit na palivu až 9600 Kč za rok
Jednoduché vyřízení:
-on-line (www.cetelem.cz)
- telefonicky (volejte zdarma 800 900 194)
- nebo na pobočce

Příklad splácení úvěru 100 000 Kč: splatnost 24 měsíců, měsíční splátka úvěru 4 472 Kč, roční úroková sazba 6,88 %, RPSN 7,11, celková částka splatná klientem 107 328 Kč, pojištění schopnosti splácet v rozsahu SOUBOR STANDARD 4,79 % z měsíční splátky. Celková měsíční splátka včetně úhrady za pojištění 4 686 Kč. Touto reklamou nevzniká právní nárok na poskytnutí úvěru.

Příklad splácení úvěru 150 000 Kč: splatnost 48 měsíců, měsíční splátka úvěru 3654 Kč, roční úroková sazba 7,89 %, RPSN 8,18, celková částka splatná klientem 175 392 Kč, pojištění schopnosti splácet v rozsahu SOUBOR STANDARD 4,79 % z měsíční splátky. Celková měsíční splátka včetně úhrady za pojištění 3 829 Kč. Touto reklamou nevzniká právní nárok na poskytnutí úvěru.