Na večeru Oscarů je to pokaždé stejné. Nervní jsou pořadatelé, účinkující a zejména na ceny nominovaní umělci. A všichni skrývaný neklid vyvažují oslnivými úsměvy i když nikdo neví, kdo zlatou sošku rytíře na cívce filmového pásu dostane. Každý se chce předvést v plné parádě. Idoly Hollywoodu počínaje, pozvanými prominenty i bezejmennými účastníky, kteří v losangelském, pro tři tisícovky diváků disponovaném Kodak Theatre usednou, konče.

Hollywood zavazuje

Vypadat co nejlépe a obstát ve hvězdné konkurenci, hodlá kdekdo. Je to čest a zároveň povinnost. I top modelkám a hvězdičkám společenských rubrik se tu skýtá šance upozornit na sebe. A když ne na samotné akci, tak na večírcích, jenž ji provází. V čele s party Vanity Fair.

Výjimečnost večera zavazuje i ty, jež tohle glamour divadlo pro veřejnost a pózování fotografům nesnáší. Naštěstí jsou tu ale slavné módní domy a prestižní návrháři, kteří ochotně pomohou. Toaletu na ceremoniál rádi poskytnou – je to pro ně velká čest a hlavně velká reklama. Například moderátorka ceremoniálu, Anne Hathaway během večera vystřídala osm kreací značek Valentino, Oscar de la Renta, Versace, Armani, Givenchy, Viviene Westwood.

Jde jen o to, aby si hvězda správně vybrala. Róbu s patřičnými doplňky vynesla. A to se vždycky nestává. Kdo tedy na letošních filmových Oscarech zářil a kdo vypadal nemožně? Jako vždy to byla velká módní bitva, kde tradiční elegance bojovala s provokativní výstředností. Noblesa se prala s cirkusovým nevkusem. S tím, že elegance byla v drtivé přesile.

Fotogalerie
11 fotografií