Zda vedení Prahy ustoupí od soudního sporu, což před časem několikrát naznačila primátorka Adriana Krnáčová (za ANO), není jasné. "Prvním krokem je revize dosavadních kroků a stanovení další strategie," uvedl Dolínek.

Rada v lednu zrušila původní dvoumilionovou smlouvu s právní kanceláří, která dosud spor kolem Škodova paláce řešila. Primátorka tehdy uvedla, že rada "zastává odlišné právní stanovisko". "Těší nás, že nové vedení radnice bere stále celou záležitost vážně a jsme jim i nadále k dispozici. Náš zájem o smysluplný dialog vedoucí k ukončení sporu," uvedla k dnešnímu usnesení rady Abigail Schaeffer ze společnosti Guyana Holdings, která palác vlastní.

Město se u soudu dožaduje snížení údajně předraženého nájemného. Za budovu v centru města platí ročně 200 milionů korun. Soud už dvakrát žalobu města zamítl.

V éře někdejšího primátora Pavla Béma (ODS) se do Škodova paláce sestěhovala většina úředníků pražského magistrátu. Původně politici odhadovali, že sestěhováním a pronájmem uvolněných budov ročně ušetří desítky milionů korun. Po uplynutí dlouhodobého pronájmu by ale celková částka vyplacená městem převýšila 4,4 miliardy. V minulosti přitom podle kritiků byla možnost koupit budovu za 1,5 miliardy korun.