Ádil Abdul Kadús byl v minulosti majorem pákistánské armády. Byl však z ní v roce 2003 propuštěn a vojenský soud ho poslal na pět let do vězení za to, že ukrýval organizátora teroristických útoků v USA z 11. září 2001 Chálida Šajcha Muhammada.

Po svém propuštění se Kadús na afghánsko-pákistánském pomezí přidal k Al-Káidě. Americký bezpilotní letoun ho prý usmrtil minulé úterý ve vesnici Datta Khel, ležící u hranic s Afghánistánem.

DPA s odvoláním na informace z armádních zdrojů rovněž napsala, že v noci na dnešek provedly bezpilotní stroje Spojených států v pohraniční oblasti Pákistánu dva další útoky a zabily přitom devět islamistických extremistů. Údajně je mezi nimi i jeden cizinec.

Armáda podle agentury AP informovala, že její bojové letouny při dnešních náletech v pohraničních oblastech zlikvidovaly 22 islamistických ozbrojenců.

Policie na druhé straně sdělila, že výbuch bomby upevněné na motocyklu dnes na severozápadě Pákistánu zasáhl armádní auto a připravil o život dva vojáky a dva policisty zranil. K útoku se přihlásila pákistánská odnož radikálního hnutí Taliban.