Volební komisaři musí sečíst hlasy v 1104 okrscích v celkem 57 městských částech. Volební účast je zatím 36,47 procenta.

Hnutí ANO vede i v dalších krajských městech. Největším soupeřem mu jsou v Praze podle jedničky kandidátky Adriany Krnáčové lidé, kteří ovládají magistrát a jeho zákulisí. "To jsou největší nepřátelé. To jsou lidi, o kterých nevíme a kteří mohou ovládat politiku, aniž bychom o nich věděli," řekla. Případné koaliční partnery nejmenovala. Dodala, že v pražském zastupitelstvu zůstane i v případě, že se hnutí ANO nepodaří sestavit koalici a obsadit post primátorky.

"Zatím se k tomu dá jen říct to, že jsme druzí. Uvidíme, jestli se to někam posune," řekl současný primátor Tomáš Hudeček, který vede kandidátku TOP 09. Ten se v uplynulých týdnech několikrát vyjádřil, že TOP 09 nechce spolupracovat s hnutím ANO. Stejně tak vyloučil spolupráci s KSČM.

Lídr ODS a bývalý primátor Bohuslav Svoboda i jednička kandidátky KSČM poslankyně Marta Semelová k průběžným výsledkům uvedli, že je očekávali. ODS si podle svého předsedy Petra Fialy dala v Praze za cíl dosáhnout dvouciferného výsledku, přestože nejsou zatím sečteny všechny hlasy, zdá se, že to vyjde. "V některých městských částech můžeme bez problémů vyhrávat. Já věřím, že brzy budeme vyhrávat i v celé Praze," řekl Fiala. Je to podle něj dobrý základ k tomu, aby občanští demokraté v budoucnu významně mluvili do pražské politiky.

V hlavním městě se letos do boje o magistrát přihlásil rekordní počet politických subjektů. Své kandidátky podalo celkem 31 politických stran a sdružení a Pražané volili 65 zastupitelů v jednom obvodu. Jako nové strany by se po sečtení 75 procent okrsků dostaly do zastupitelstva ANO ministra financí Andreje Babiše, Trojkoalice a Česká pirátská strana. Podle lídra pirátů Jakuba Michálka jde o "historický úspěch v komunálních volbách". "Jsme rádi, že část voličů odolala silné billboardové kampani, která byla obsahově vyprázdněná," uvedl. Lídr Trojkoalice Petr Štěpánek (SZ) řekl, že v tuto chvíli je ve hře o sestavení koalice až pět stran. "Z hlediska výsledku je z naší strany spokojenost," řekl.

V roce 2010 bylo v Praze sedm obvodů a strany si rozdělovaly 63 mandátů. Nejvíce hlasů získala TOP 09, která měla zhruba 30 procent hlasů a měla v zastupitelstvu 26 zástupců. Druhá ODS získala 20 zastupitelů, ČSSD 14 a komunisté tři.

Jen 12 stran ze současných 31 kandidovalo před čtyřmi lety. Tehdy se dostaly do zastupitelstva čtyři strany - TOP 09, ODS, ČSSD a KSČM. Voliči z nich v sedmi obvodech vybrali 63 zastupitelů. Vítězem se stala TOP 09, která měla 26 křesel a získala přes 30 procent hlasů. Druhá ODS získala 20 mandátů, ČSSD 14 a komunisté tři. Volební lídr vítězné TOP 09 Zdeněk Tůma se ale primátorem nestal, na koalici se tehdy dohodly ODS a ČSSD.