"Zatím jsme vybrali okolo 800 eur (přes 22.000 Kč), které dostanou zranění obránci Donbasu. Také nakoupíme uniformy a další vybavení pro slovansko-srbskou jednotku Jovan Sević," prohlásil Djurović. Zatím jim prý za poslední dva týdny přispělo asi deset lidí ze Srbska, Bosny, ale také Srbové z Kanady, Austrálie a Švýcarska. Lidé údajně rebelům nabízejí i potraviny a oblečení. "Někteří po mně dokonce chtěli, abych je dostal ze Srbska na Ukrajinu, protože chtěli pomoci našim jednotkám, ale to my neděláme," dodal Djurović.

V několika médiích se v poslední době objevily informace, že mezi proruskými separatisty bojuje i množství srbských dobrovolníků. Ruská agentura RIA Novosti dokonce napsala, že Igor Strelkov, který byl ještě donedávna hlavním velitelem východoukrajinských povstalců, údajně tvrdil, že některé srbské bojovníky zná z minulosti, kdy spolu s nimi bojoval ve válce v Bosně v letech 1992 až 1995.

Srbský premiér Aleksandar Vučić případné zapojení Srbů odsoudil. "Jakékoli zapojení srbských občanů do ukrajinské krize Srbsku škodí," prohlásil.

Vůdce Kosovské fronty v Moskvě Alexandr Kravčenko srbskou účast potvrdil, nicméně odmítl, že by Srbové odjížděli bojovat na Ukrajinu za peníze. "To je lež. Jsou to dobrovolníci, kteří milují ruský lid," prohlásil. Média nicméně informovala o tom, že z 90 procent jde o žoldáky, kteří za své služby dostávají měsíčně plat 1200 až 6000 dolarů (24.000 až 120.000 Kč).