Strany mohly do 11. srpna měnit pořadí a doplňovat kandidáty, některé také musely opravit chyby. "Asi pět stran doplňovalo kandidáty, další měnily formální údaje jako byl špatně uvedený věk, povolání nebo politická příslušnost," řekl ČTK Tomáš Lang z kanceláře zlínského primátora. Podle něj na magistrát také přišli čtyři lidé, kteří se kandidatury vzdali. "Nebudou uvedeni na hlasovacím lístku a pořadí se posune," uvedl Lang.

Krajský předseda ANO 2011 Vladimír Zejdl ČTK potvrdil, že se jedná o bývalé kandidáty tohoto hnutí. Podle lídra ANO 2011, jednatele hokejového klubu a marketingového ředitele stavební firmy PSG Patrika Kamase, měli odstoupit v době, kdy ještě bylo možné nominovat náhradníky. "Teď to kandidátku nenávratně poškodí. Možná je ale lepší, že tím procházíme ještě před volbami. Je to pro voliče čistější," řekl ČTK Kamas.

Lidé, kteří zaškrtnou celou kandidátku ANO 2011, jí tak budou moci dát jen 37 místo 41 hlasů. Strana svobodných občanů, jejímž lídrem je ekonom Jiří Procházka, se s odchodem kandidátů nepotýkala. Nasadila jich 38.

Minulé volby vyhrála společná kandidátka TOP 09 a STAN vedená primátorem Miroslavem Adámkem. Vznikla koalice, kterou s nimi uzavřelo hnutí za Morální Očistu Radnice (M.O.R), KDU-ČSL, Zlínské hnutí nezávislých a Věci veřejné. V opozici skončila ODS, ČSSD a komunisté. Koalici však vytvořili ve velké míře lidé bez zkušeností s politikou a několikrát se proměnila.

Odešlo několik radních, rozštěpilo se hnutí M.O.R, část odešla do opozice, druhá část zůstala ve vedení města a přejmenovala se na Zlínskou volbu. Někteří členové TOP 09/STAN vytvořili hnutí Zlín 21, které vede primátorův náměstek Aleš Dufek. Adámek chce funkci obhájit jako lídr STAN, kteří letos kandidují samostatně. Dufek je dvojkou na společné kandidátce KDU-ČSL a Zlín 21, kterou vede lidovec a další primátorův náměstek Miroslav Kašný.

Lídrem TOP 09 je podnikatel Robert Hamrla. Na nové tváře vsadila ČSSD, kterou povede šéf zlínské organizace, energetik Vladimír Drtil, i ODS, jejímž lídrem je manažer a předseda místního sdružení Miroslav Chalánek. KSČM vsadila na městskou a krajskou zastupitelku Dagmar Butnikošarovskou. Úsvit přímé demokracie postavil do čela kandidátky jednatele společnosti Jana Bravence, Strana práv občanů hejtmanova náměstka Lubomíra Nečase.

O hlasy voličů bude usilovat také koalice Strany zelených a České pirátské strany nazvaná Nezávislí Zelení Piráti pro Zlín, Občanská Konzervativní Strana, hnutí Nezávislí - Za otevřený a prosperující Zlín i hnutí Otevřená radnice a sdružení nezávislých kandidátů Jižní Svahy Zlín.

Kandidující politické strany a hnutí do zastupitelstva Zlína:

název subjektulídr 2014lídr 2010
Strana práv občanůLubomír Nečas, náměstek hejtmana, lékařLubomír Nečas, lékař
ODSMiroslav Chalánek, manažerIrena Ondrová, primátorka
ČSSDVladimír Drtil, energetikBoris Popesko, zastupitel
KSČMDagmar Butnikošarovská, předsedkyně okresního výboruDagmar Butnikošarovská, předsedkyně místní organizace
KDU-ČSL a Zlín 21 - Společně pro Zlín*Miroslav Kašný, náměstek primátoraMiroslav Kašný, náměstek primátorky
STAN**Miroslav Adámek, primátorMiroslav Adámek, lékař
TOP 09**Robert Hamrla, podnikatelMiroslav Adámek, lékař
Nezávislí - Za otevřený a prosperující ZlínVáclav Tomášek, ředitel strojírenské firmyMilan Soldán, ekonom
Nezávislí Zelení Piráti pro Zlín***Tomáš Pasterný, pedagog, zaměstnanec IT firmy a organizátor akcíMartin Davidov, předseda místní organizace
ANO 2011Patrik Kamas, jednatel hokejového klubu a marketingový ředitel stavební firmy PSG
Úsvit přímé demokracieJan Bravenec, jednatel společnosti
Občanská Konzervativní StranaMichal Doležel, stavbyvedoucí
Otevřená radnice a sdružení nezávislých kandidátů Jižní Svahy ZlínPavel Sekula, předseda bytového družstva Podlesí
Strana svobodných občanůJiří Procházka, ekonom
Věci veřejnéRudolf Chmelař, podnikatel
M.O.R. - za Morální Očistu RadniceEva Štauderová, právnička
DemokracieLuděk Maděra, důchodce
Občané.czJarmila Krajčová, živnostnice
Suverenita - blok Jany BobošíkovéKarel Nedbálek, předseda zemědělského družstva
Pravý blokJiří Král, umělecký manažer
Zlínské hnutí nezávislýchKarel Martykán, zastupitel

* KDU-ČSL kandidovala v roce 2010 samostatně

** TOP 09 a STAN kandidovaly v roce 2010 společně

*** Strana zelených kandidovala v roce 2010 samostatně, letos utvořila koalici s Českou pirátskou stranou

Zdroj: Politické strany, zlínský magistrát, www.volby.cz, infobanka ČTK