Čtyřiačtyřicetiletá podnikatelka z Ostravska soutěž loni koupila od firmy Luxury Brand Management, která patří zakladatelce České Miss Michaele Maláčové. Na svou premiéru se prý těší.

"Byť jen když na to pomyslím, mám mrazení z obavy, aby vše klaplo. Nemám ráda konce. U společenských eventů již druhý den zbude pouze pocit z práce, články v médiích a adrenalin z příprav vymizí," uvedla pro ČTK zakladatelka komunikační agentury Orange, kterou vede, a spolumajitelka Manufaktury Amali na výrobu čokolády.

Letos poprvé nejkrásnější dívku určí místo veřejnosti odborná porota, Pořadatelé tak navazují na koncept světových soutěží, kdy například Miss Universe volí rovněž odborná porota. "Soutěž Česká Miss nehledá pouze krásnou dívku, ale i osobnost, a tu bohužel divák za dvě hodiny přenosu nemá šanci poznat. S finalistkami jsme trávili čtyři intenzivní měsíce práce, dokážeme lépe odhadnout, která z dívek zvládne velmi náročný měsíc na Miss Universe, která z dívek má potenciál dalšího osobního rozvoje," sdělila Krplová.

Ve dvacetičlenné porotě, která určí nástupkyni úřadující České Miss 2014 Gabriely Frankové, usedne i zakladatelka soutěže Maláčová. "Velmi oceňuji její profesionalitu k projektu, na který navazujeme. Jsem potěšena, že spolupráce dál pokračuje na přátelské úrovni," podotkla Krplová. Finále v přímém přenosu FTV Prima budou moderovat Libor Bouček a Leoš Mareš. Novinkou je i role Patronky České Miss, kterou přijala Iva Kubelková. "Věřím, že změny diváci na první pohled poznají," dodala Krplová.