Soutěž pořádaná občanským sdružením Megaton Production se hudebním designem zabývá jako jediná v republice a pravidelně se do ní zapojují přední tvůrci (nejen) specializovaní na tento opomíjený výtvarný obor. V tomto ročníku například Dan Kurz, Maťo Mišík, Jan Gemrot, Ktaiwanita, či Tomski&Polanski. Každé ze třech kategorií veřejného hlasování se letos zúčastnilo průměrně okolo šedesáti vizuálů, rozděleno bylo přes 1100 hlasů. Nejvíce veřejnost zaujal skateboard pro Garand Brand, dílo Jakuba Rafaela, který obdržel 526 hlasů.

Cenu za nejlepší booklet, plakát a reklamní předmět loňského roku, z dílny sochaře Lukáše Raise, si odnesli Mejla z kapely Vypsaná fixa, Martin Hampel za vizuál pro kapelu The Places a Jakub Rafael za skateboard pro Garand Brand. Poprvé v historii soutěže vedle veřejnosti hlasovala také odborná porota. Tým v čele s Milanem Caisem a Janem Plecháčem se usnesl, že nejlepším hudebním designerem byl loni Aleš Fulín, autor designů kapely Zrní. "Hezký příklad toho, jak může vizuální stránka souznít s tou hudební. Obojí drží pohromadě a vzájemně se podporuje," uvedl Cais.

Aktivity spojené s Megaton Fashion Show mají charitativní charakter. Výtěžek věnuje společnost Megaton Production každý rok Nadaci Terezy Maxové dětem. Z darů jsou podporovány konkrétní znevýhodněné děti. Letos podpoří projekt Bojovat srdcem. Jeho cílovou skupinou jsou děti ze sociálně vyloučených lokalit v Brně, jejichž rodiče jsou často ve výkonu trestu.