Hosty koncertu byli Vojta Dyk a mladá zpěvačka Sára Vondrášková, která si říká Never Sol.

Prokop považuje album Kolej Yesterday pro sebe i svou kapelu za zásadní. V reedici vyšlo už v září, sám byl překvapen tím, jak je dnes působivé. "Jsou na něm minimálně tři písně, které se hrají dodnes. Snad dokonce častěji než tehdy," řekl osmašedesátiletý zpěvák ČTK. Album, doplněné bonusovými nahrávkami, pokřtil už na koncertech v Brně, Kolíně a Ostravě.

Od původní podoby se nově vydané album liší obalem, který byl tehdy zakázán. Problémem byl i název titulní písně, která musela být svého času označována jako Kolej Y. Navíc se prý diskutovalo o tom, zda text Pavla Šruta nesvědčí o příliš uvolněných mravech tehdejších studentů.

Dnešní koncert přinesl nejedno překvapení ve spojení s hostujícími zpěváky a hudebníky v původních písních Michala Prokopa & Framus Five. Například Stará písnička patřila Sáře Vondráškové a v Blues o spolykaných slovech si zazpíval i Vojta Dyk. Refrén "...až si pro mě přijdou funebráci" s nimi zpívala celá zaplněná hala.

Večer zahájily písně Poprvé naposledy, Virtuální realita, Láska je protijed a Zloději času. Fanoušky nadchly také interpretace písniček Stodolní, Sto roků samoty a Boom Boom Boom. Zkrátka typický Prokopův repertoár pohybující se od rocku a blues přes country až k jazzu, který však vždy doprovázejí skvělé texty včetně šlapající doprovodné kapely se sóly kytaristy Luboše Andršta a houslisty Jana Hrubého.

V úvodu koncertu Prokop připomněl 25 let od listopadu, tři roky od úmrtí Václava Havla i letošní skon skladatele Petra Skoumala. "Jeho písničky stále hrajeme a hrát budeme," uvedl.

Vrcholem byla další z písní Koleje Yesterday nazvaná Zvolna, v níž kdysi Prokopa doprovázela Helena Arnetová. Nyní ho podpořili hosté večera, v jehož závěru zazněla ve druhém přídavku píseň kytaristy Luboše Andršta s textem Michala Bláhy Noc je můj den.

Michal Prokop, který často spolupracoval s nedávno zesnulým Petrem Skoumalem, má prý doma ještě jednu jeho písničku a jednu nevyužitou svou, ale zda jde o zárodek nové desky zatím není schopen říci. Zatím posledním studiovým albem tohoto člena Beatové síně slávy bylo před dvěma lety CD Sto roků na cestě. Letos v březnu za ně převzal platinovou desku, která se v Česku uděluje za 6000 prodaných nosičů.

Michal Prokop založil skupinu Framus Five v roce 1963. Po sametové revoluci působil v politice, byl poslancem a náměstkem ministra kultury. Letos odmítl nabídku kandidovat za TOP 09 do Senátu. Byl ředitelem projektu Praha - Evropské město kultury roku 2000. Do loňského prosince moderoval třináct let v České televizi talk show Krásný ztráty.