Čtrnáct nových písní je podle kapely pokusem přenést energii typickou pro koncerty Poletíme? do studiové nahrávky. Skupina nové album nazvala Turbošansón. "Pro naši kapelu se těžko hledá stylové zařazení. Žijeme pro písničky - příběhy - šansony. A protože je šanson většinou trošku ukňouraný, tak my ho potřebujeme turbo, aby nás to bavilo," uvedl Brančovský.

Předchozí alba Kroskántry (2012), Skupina dobře vypadajících mužů (2010) a Jednoduché písničky o složitém životě (2008) vznikla v produkci Ondřeje Ježka ve studiu JáMOR a vyšla pod značkou Indies Scope. O novinku projevil zájem Supraphon. "O Poletíme? ví už většina lidí, která se zajímá o tuzemskou hudbu. Ale mně už to číslo nestačí. Rád bych oslovil širší publikum, říkejme tomu třeba ambice," podotkl Brančovský.

Deska Turbošansón se rodila nezvykle dlouho. S první verzí nebyli muzikanti spokojeni, a tak natočili druhou. "Teď slyším ten obrovský rozdíl ve zvuku oproti předchozím nahrávkám," řekl Brančovský, jenž je známý i jako výtvarník.

Nové písničky Poletíme? představí na podzimní sérii koncertů včetně křtů nového alba 18. listopadu v Brně a 25. listopadu v Praze a na společném turné s kapelou Děda Mládek Illegal Band. Rozpis koncertů je na www.poletime.info.

Kapelu Poletíme? založil v roce 2007 výtvarník a muzikant Brančovský, syn známé dětské ilustrátorky Vlasty Švejdové. Dnes sedmičlenná formace o rok později vydala debutové album Jednoduché písničky o složitém životě. Brančovský spolupracuje také s Davidem Vávrou, kromě společných výstav Vávra vystoupil také jako host Poletíme?.