Sabaton neponechali nic náhodě a koncert zahájili peckou Ghost Division z alba The Art of War z roku 2008. Následovala první skladba z Heroes To Hell and Back a píseň Carolus Rex ze stejnojmenného alba z roku 2012 věnovaného švédské historii. Podařenou desku Coat of Arms skupina připomněla skladbami Screaming Eagles a Uprising. Koncert pokračoval představením dalších hrdinů druhé světové války.

Po písních Soldier of 3 Armies a Resist and Bite následoval hit Attero Dominatus ze stejnojmenného alba z roku 2006. Výlet do historie domoviny kapely pokračoval skladbami Poltava a The Lion from the North, mezi které se vklínila píseň Swedish Pagans. Závěr koncertu obstarala píseň o československém letci Karlu Janouškovi Far from the Fame a vřele přijaté skladby The Art of War, Primo Victoria a Metal Crüe.

Sabaton, který ve svých textech sází na válečná a historická témata, má na Zlínsku velkou základnu příznivců, což bylo podle ohlasu publika zřejmé. Skupina je zde populární i díky zpěvákovi Joakimu Brodénovi, jehož matka pochází z České republiky. Fanoušci si tak již zvykli na populární hlášku "Ještě jedno pivo" i na další nápady, jimiž Brodén koncerty oživuje. Letos fanouškům například ukázal svůj český pas.

Skupina hrála na Masters of Rock poprvé v roce 2007, kdy si ji přes horké odpoledne našla řada příznivců. Letos hrál Sabaton na vizovickém festivalu popáté, nyní již jako skupina, která zabírá nejlepší časy na prestižních světových festivalech. Brodén české fanoušky potěšil i tím, že oznámil brzký návrat kapely do Česka. Příští rok v únoru se Sabaton představí v Praze a ve Zlíně.

Skupina vznikla v roce 1999 ve švédském Falunu. Prorazila však až albem Primo Victoria v roce 2005 a o rok později vydaným Attero Dominatus, které se stalo jedním z nejprodávanějších metalových alb Švédska roku 2006 a získalo i několik zahraničních ocenění. Sabaton prošel v roce 2012 krizí, kdy kapelu opustili čtyři členové. Z původních zůstali jen Brodén a baskytarista Pär Sundström, které doplnili tři noví muzikanti.