V posledním představení se publiku představí v roli obtloustlého a zhýralého rytíře, který se rozhodne svou špatnou finanční situaci řešit zálety za paničkami zazobaných windsorských měšťanů, držitel Thálie Jiří Přibyl. Vedle něj vystoupí v derniérovém představení Elena Gazdíková, Ondřej Koplík, Filip Tůma či nová posila souboru opery a operety Moravského divadla Olomouc Olga Jelínková. "Je to úžasný pocit, získat takto prestižní divadelní cenu. Postava Falstaffa je velkou hereckou a pěveckou příležitostí, kromě jednoho obrazu jsem vlastně neustále na jevišti," uvedl Přibyl.

Inscenace Falstaff měla v Moravském divadle Olomouc premiéru 4. října 2013. Verdiho komickou operu nastudovala slovenská režisérka Andrea Hlinková, autorem hudebního nastudování a dirigentem je umělecký šéf olomoucké opery a operety Miloslav Oswald. Ten Verdiho poslední operu označil za virtuózní, ale technicky velmi náročnou.

Moravské divadlo v Olomouci získalo za Falstaffa, kterého divadlo na svém jevišti uvedlo po 32 letech, Cenu Thálie loni v březnu. Sólista opery a operety, čtyřicetiletý Jiří Přibyl, ji obdržel za mimořádný jevištní výkon v mužské kategorii opery. Pro Přibyla šlo o první nominaci na tuto cenu. Titulní roli v této opeře alternoval s hostujícím Richardem Haanem, sólistou opery Národního divadla v Praze.

Z ocenění Thálie se Moravské divadlo Olomouc už radovalo dvakrát. Za rok 1997 ji obdržela Ludmila Machytková za roli kněžny Marie Anny Elisy v operetě Paganini, v roce 2006 získala Evellyn Pacoláková Cenu pro mladého činoherce do 33 let.

ftv dp