Do hlavních rolích třech podvodníčků obsadil novou tvář činohry René Šmotka, Martina Hrušku a Ondřeje Veselého, kteří tak poprvé po svém odchodu v divadle už jenom hostují. Doplňuje je Jiří Suchý z Tábora. Trojice sympatických podvodníčků využívá napjaté atmosféry roku 1947, kdy rostou obavy z likvidace drobných živnostníků, a nabízí ustrašeným holičům, drogistům a řezníkům své pojištění Opora ve stáří.

Minimalistickou scénu celým představením provází živý klavírní doprovod v podání Sergeje Perepeljatnika. Režisér nepoužil v tomto představení žádnou reprodukovanou hudbu. V druhé půli večera je pro diváky připravena taneční kreace hlavních hrdinů.

Janusz Klimsza režíroval v českých i polských divadlech. Působil jako umělecký šéf ostravského Divadla Petra Bezruče a byl uměleckým šéfem činohry Národního divadla moravskoslezského, tam v roce 2008 Bambini di Praga režíroval poprvé. S jihočeským souborem spolupracuje podruhé. V roce 2009 tu nastudoval drama Arthura Millera Čarodějky ze Salemu.