Jak dnes připomněla agentura AFP, studio Sony Pictures zrušilo uvedení filmu do kin plánované na 25. prosince poté, co velké řetězce kin v USA a Kanadě oznámily, že tuto bláznivou komedii o dvou novinářích najatých k vraždě Kima vysílat nebudou.

Před plánovaným promítáním filmu varovala hackerská skupina označující se jako Guardians of Peace (Strážci míru), která dokonce nepřímo pohrozila teroristickými útoky podobnými těm z 11. září 2001. Zrušena tak byla i newyorská premiéra filmu, plánovaná původně už na tento čtvrtek.

Rozhodnutí studia Sony vyvolalo protesty obhájců svobody projevu. Mezi těmi, kdo reagovali, byl také spisovatel Coelho, který na svém účtu na Twitteru napsal: "Nabízím Sony Pictures 100.000 dolarů za 'The Interview'. Vystavím ho zdarma na svém blogu." A později dodal: "Nabídka platí do pátku 12:00 hodin. Vám se vrátí 0,01 procenta rozpočtu a já můžu říct NE teroristickým hrozbám."

Autor knih, jako je například Poutník či Alchymista, které jsou známé i v České republice, brazilskému listu O Globo řekl, že zrušení promítání filmu ustavuje "strašlivý precedens".

"Je to hrozba, která funguje. Je to, jako by teroristé vyhráli," dodal a připodobnil to k případu britsko-indického autora Salmana Rushdieho a jeho knihy Satanské verše, která je v muslimských zemích zakázána a pálena. "Ale tentokrát je to ještě vážnější," řekl Coelho.