Neděle 28. dubna 2024
Svátek slaví Vlastislav, zítra Robert
Polojasno 22°C

Tajné služby: Diktátor Kim si jako svou náhradu připravuje milovanou dceru?!

Autor: ČTK, simao - 
4. ledna 2024
14:40

Pravděpodobným nástupcem severokorejského vůdce Kim Čong-una bude jeho dcera Kim Ču-e, která se již více než rok objevuje po boku svého otce při významných událostech. Podle agentury AP to dnes na základě své analýzy uvedla jihokorejská špionážní služba.

Kim Ču-e, jejíž věk je odhadován na deset až dvanáct let, poprvé svého otce oficiálně doprovázela na veřejnosti v listopadu 2022, když společně s ním sledovala test severokorejské mezikontinentální střely Hwasong-17.

Státní média KLDR Kim Ču-e popisují jako otcovo „milované“ dítě a často zveřejňují snímky a videa, která ukazují její sílící politické postavení a její blízkost severokorejskému vůdci.

Generál před ní poklekl

V září loňského roku severokorejská média zachytila jednoho z vysoce postavených generálů, jak poklekl a cosi dívce pošeptal, zatímco ona sledovala na VIP místě vojenskou přehlídku.

V listopadu byla Kim Ču-e vyfotografována, jak stojí před svým otcem během návštěvy velitelství severokorejského letectva; oba na sobě měli sluneční brýle a kožený kabát.

V neděli, při oslavách v předvečer Nového roku, na zaplněném stadionu v metropoli Pchjongjangu vůdce Kim Čong-un svou dceru políbil na tvář a ona mu polibek oplatila.

Video  Děti diktátorů: Svět zná pouze její jméno. Kdo je dcera severokorejského diktátora?  - Videohub
Video se připravuje ...

Tajné služby: Dcera nástupkyní

Jihokorejská rozvědka dnes uvedla, že na základě podrobné analýzy veřejných aktivit Kim Ču-e a pozornosti, která je jí věnována, lze usuzovat, že následníkem diktátora Kim Čong-una se stane právě jeho dcera.

Jihokorejské tajné služby nicméně ohledně nástupnictví berou v úvahu stále všechny možnosti, protože Kim je mladý, nemá žádné velké zdravotní problémy a má nejméně jednoho dalšího potomka.

Kim oslaví čtyřicátiny?

V pondělí Kim, jenž k moci nastoupil po svém dědovi Kim Ir-senovi a otci Kim Čong-ilovi, oslaví podle agentury AP 40. narozeniny.

Severokorejská státní média se k otázce následnictví nevyjádřila a jihokorejská rozvědka odhaduje dění v izolované KLDR se střídavými úspěchy, píše AP.

Podle některých názorů je málo pravděpodobné, že by se v muži ovládané severokorejské společnosti dostala do čela státu žena. Prezentace Kimovy dcery na veřejnosti by tak mohla spíš sloužit ke zvýšení veřejné obliby Kimovy rodiny.

Spekulace o starším bratrovi Kim Ču-e

V roce 2023 jihokorejská rozvědka sdělila, že Kim Ču-e má staršího bratra a také mladšího sourozence, jehož pohlaví nebylo zveřejněno. Analytik Čchong Song-čan označil informace jihokorejské rozvědky o starším bratrovi Kim Ču-e za nepřesné, zatímco zprávy o mladším sourozenci potvrdil.

Prezentace Kim Ču-e na veřejnosti překvapila zahraniční experty, protože o Kim Čong-unovi ani o Kim Čong-ilovi severokorejská média nepřinášela žádné informace, dokud nedosáhli dospělosti, píše AP.

Po boku Kim Čong-una se navíc v minulosti kromě manželky Ri Sol-ču vyskytovala častěji jeho sestra Kim Jo-čong.

Video  Ri Sol-ču: Tajemná první dáma Severní Koreje  - Videohub
Video se připravuje ...

bleskovka ( 5. ledna 2024 07:12 )

To tam určitě Pávek poletí.

RASPUTIN ( 4. ledna 2024 20:03 )

Kim je fajn a to že bude v KLDR vládnou žena jenom ukazuje, že KLDR zachytila světový trend nástupu žen do funkcí. 🙂

Uživatel_5594473 ( 4. ledna 2024 18:07 )

to se navíc ten vykrmenec nezmohl? 😃

Zobrazit celou diskusi