Největší proměny jsou vidět v lokalitách v centru Plzně, a to na místě bývalého výstaviště, kde je dnes obchodní centrum Plaza a Nové divadlo, a dále v oblasti Rychtářky, fotbalového stadionu a Mlýnské strouhy. "Změnila vizáž i využití míst občany," uvedl.

Podle spolumajitele nakladatelství Zdeňka Hůrky se značně proměnilo náměstí Republiky, kde jsou nové kašny, dlažba i fasády domů. "Neuvědomujeme si to. Myslíme si, že je Plzeň po deseti letech stejná, ale ona je úplně jiná. Barevnější, krásnější a výstavnější," řekl.

Všechny nové fotografie jsou od plzeňského autora Jaroslava Vogeltanze. "Dále jsme znovu použili 15 snímků zesnulého Jiřího Bergra, který dělal první knihu, a srovnali jsme je se současností," uvedl spolumajitel Petr Mazný. Velmi atraktivní jsou například letecké snímky oslav osvobození, zápasu Viktorie Plzeň proti Bayernu Mnichov v Lize mistrů a koncert skupiny Lucie v lochotínském amfiteátru. Na konci knihy jsou snímky satelitů Plzně jako jsou Zruč, Letkov, Chotíkov a Tymákov.

Nakladatelství Starý most křtilo první knihu přesně přes 15 lety. Šlo o titul Plzeň 1880 až 1935, která je zatím s 9100 prodanými výtisky nejprodávanějším titulem. Knihou s největším nákladem byla Škodovka v historických fotografiích, jíž bylo vytištěno, i pro firmu, 10.200. Trvale slušný prodej si drží kniha o fenoménu strachu ve sportu od hokejového trenéra Mariana Jelínka.

Vydavatelství letos uvedlo na trh rekordních 11 knih. Z fotografických je to například ještě Procházka Škodovkou 1960 až 2014, Tajemství vrcholů Českého lesa I, Brdy z nebe a Od Ostrého k Roklanu kdysi a nyní, která ve dvou jazycích mapuje místa na české a bavorské straně Železnorudska. Ediční plán vychází z 90 procent z nápadů společníků. Z 80 vydaných knih je jich zhruba 50 o Plzni a Plzeňsku.