V novém zpracování životního příběhu slavného módního návrháře z dílny režiséra Bertranda Bonella ztvárnil hlavní roli mladý herec Gaspard Ulliel. Ve filmu zaměřeném na 70. léta v kariéře a životě Yvese Saint Laurenta se dále představí Jéremie Renier, Louis Garrel či Amira Casarová. Režisér ukazuje radosti i trápení muže, který chtěl být nejlepší ve své generaci, chtěl přenést módu do ulic a obléknout moderní ženu ve světě, který se mění ve víru večírků a bezstarostnosti.

Součástí závěrečného večera je vyhlášení divácké ceny TV5MONDE, tedy nejlepšího snímku ze sekce Výběr české kritiky, ve které bylo uvedeno devět filmů doposud nezakoupených do české filmové distribuce. Prvenství získal snímek Gemma Bovery režisérky Anne Fontaineové. TV5MONDE podpoří jeho uvedení do českých kin částkou 1500 eur (zhruba 41.000 korun).

Festival francouzského filmu se kromě Prahy konal v Brně, Českých Budějovicích, Hradci Králové a Ostravě. V regionech bude dnes zakončen nejnovějším snímkem bratří Dardennů Dva dny, jedna noc. Hraje v něm Marion Cotillardová, distribuční společnost Film Europe ho uvede do kin od 4. prosince.

Přehlídka představila i osm snímků, které se objeví v kinech. Prvním bude Sex v Paříži a v následujících dvou týdnech na plátna českých kin vstoupí filmy Dva dny, jedna noc, Jimmy P. - Psychoterapie prérijního indiána a Příběh Marie. Během festivalového týdne bylo uvedeno celkem 54 filmů a uspořádáno 130 projekcí.