"Posluchači v klášteře sv. Anežky uslyší mimo jiné skladbu Hermetica V 'Fremde Sprachen' Bernharda Langa, která vedle sedmi sólových hlasů zahrnuje i virtuosní part basklarinetu, jehož se ujme anglický hudebník Gareth Davis," uvedla Hradilková.

Festival se po šesti letech své existence rozhodl opětovně pozvat interprety, kteří již na Contempulsu vystoupili v rámci některého z dřívějších ročníků. Hned na úvod to bude pianista Emanuele Torquati, který zahájil vůbec první ročník festivalu v roce 2008. Letos zahraje v duu s violoncellistou Francesco Dillonem. Po dvou leetch Contempuls navštíví také Gareth Davis.

Stejně jako v předešlých letech zazní premiéry skladeb psaných přímo na objednávku festivalu. Letošní ročník přinese celkem tři - novou skladbu od Pavla Zemka, kterou uvede PKF - Prague Philharmonia pod vedením Marka Ivanoviče, další dvě premiéry zazní v podání rakouského Phace Ensemble. Na tradici sólových koncertů akce navazuje vystoupením Uli Fusseneggera, zakládajícího člena a dramaturga ansámblu Klangforum Vídeň. V poslední skladbě večera Sylva Sylvarum se k Fusseneggerovi připojí Gareth Davis.

Více informací se nachází na www.contempuls.cz.

Contempuls byl založen v roce 2008 a koná se každoročně v listopadu. Posláním festivalu je přinášet domácímu publiku přímý kontakt s aktuální světovou produkcí na poli komponované hudby. Contempuls staví na špičkové interpretaci - zve především renomované zahraniční specializované ansámbly a sólisty. Cílem festivalu je rovněž stimulovat domácí interpretační a skladatelskou scénu vytvářením příležitostí pro mezinárodní konfrontaci.