Inscenace vznikla jako scénická adaptace Lasicovy stejnojmenné knihy, která díky šarmantnímu nadhledu a vtipu pobavila tisíce čtenářů. V této své nejnovější autorské inscenaci odehrávající se v domově důchodců Lasica s humorem glosuje dění kolem sebe, představuje galerii zábavných postaviček seniorů a podádá hlubší výpověď o fenoménu dnešní i nedávné doby. V režii Juraje Nvoty měla na Slovensku premiéru koncem dubna.

V domově důchodců zakládá fiktivní postava Emil skupinu, jejíž repertoár dokumentuje jeho groteskní životní vzpomínky od budovatelských písní až po současné šlágry. Milana Lasicu jako jejich hlavního interpreta na jevišti doplňují Dominika Kavaschová, Kamil Mikulčík, Lujza Schrameková, Zuzana Šebová a Barbora Švidraňová. Lasicův chytrý humor pobavil i dnes publikum ve zcela zaplněném suterénním sále paláce Blaník.

Podle mluvčího divadla Tomáše Přenosila budou Lasicovi na této scéně patřit tři večery. "Příští týden vystoupí s dalšími členy Studia L+S v komediích Rybařík královský a Život natřikrát. Objeví se i během sezony při pravidelných Slovenských pondělcích, které zahájí 29. září komedie Půldruhé hodiny zpoždění, v níž Lasicu doplňuje Daniela Kolářová," řekl Přenosil ČTK.

V rámci Léta slovenských hvězd v Divadle Studia Dva, které začalo 18. srpna, vystoupili či ještě vystoupí také Emília Vášáryová, Milan Kňažko, Zdena Studenková, Zuzana Kocúriková, Ján Koleník či Zuzana Mauréryová. V úterý 26. srpna se představí i soubor GUnaGU, ve kterém je významným znakem všech her humor - místy černý. Nejinak tomu bude u hry Nízkotučný život, jejímž autorem je umělecký šéf této scény a šestinásobný nositel Ceny Alfréda Radoka spisovatel a dramatik Viliam Klimáček.