"Stelibský upoutal posluchače už svou první operetkou Podej štěstí ruku a také mnoha skladbami pro filmy Vězeň na Bezdězi, Pražský flamendr, Pelikán má alibi a mnohých dalších," uvedla. Dodala že během 15 let zkomponoval 14 operet a hudbu k více než 50 filmům. "Používal v nich především taneční písně v dobových rytmech a stylech, s výraznými melodickými nápady. Řada z nich časem zlidověla," doplnila.

Život Josefa Stelibského ale nebyl zdaleka idylický. Po politických změnách v roce 1948 emigroval, nejprve do Mnichova, kde pracoval v rádiu Svobodná Evropa a následně do USA. Tam se však potýkal s nepřekonatelnou bariérou neznámého jazyka a s vážnými zdravotními potížemi. Navršené problémy jej dovedly až k sebevraždě. Zemřel v Hollywoodu 28. dubna 1962.

Pozapomenuté operety U Veselého kamzíka se později ujal plzeňský dramatik, herec a režisér Antonín Procházka. "Text zkrátil, odstranil naivitu, některé melodie nahradil jinými a změnil i název díla. Přestože zůstala zachována základní dějová linka a typický sentiment 30. let, přibyl nespočet komediálních situací a gagů," řekla Andělová. Autorovi nového libreta se podařilo z málo hrané operety udělat trhák. Hudební komedii Hledám děvče na boogie woogie v premiéře uvedlo plzeňské Divadlo J. K. Tyla v prosinci 1996.

Příběh sleduje osudy postav pana Myšky, majitele firmy na výrobu sýrů Bernardýn, jeho konkurentky - paní Dobrmanové, vyrábějící sýry Dobrman, a jejich rodinných příslušníků. Prvorepublikový příběh skladatel doprovodil šlágry, které jsou dnes vnímány jako osvěžující retro ve stylu Melody Makers Ondřeje Havelky.

V Opavě se na uvedení operety podílel dirigent Karel Mládek, choreograf Petr Miller, výtvarník Martin Víšek a autorka kostýmů Eliška Zapletalová. V hlavních rolích se představí Tereza Kavecká, Ilona Kaplová, Olga Bezačinská, Lucie Mlynářová, Ivana Lebedová, Roman Harok, Zdeněk Jorda, Libor Olma, Michal Pavel Vojta, Martin Štolba, Zdeněk Kapl a další.