Laviny ve Švýcarsku zabíjely už ve čtvrtek a v pátek, kdy v nich přišly o život tři další lidé. Sobotní neštěstí se stalo na východním úbočí vrcholu Piz Vilan na východě země. Skupina devíti lyžařů se nacházela zhruba ve výšce 2200 metrů, když se lavina spustila. Dvěma lyžařům se podařilo uniknout. Další tři členové výpravy zahynuli na místě. Zbývající čtyři lyžaři byli naživu, když se je podařilo vyprostit a s těžkými zraněními přepravit do nemocnic v Sankt Gallenu, Curychu a v Churu. Jeden z nich později zraněním podlehl.

Rovněž v sobotu laviny zabily v okolí Bernu jednatřicetiletého lyžaře a osmadvacetiletého snowboardistu; oba sjížděli svahy mimo sjezdovky.

V části Švýcarských Alp v současnosti platí čtvrtý stupeň lavinového nebezpečí z pětidílné mezinárodní stupnice, mnoho oblastí je stupni tři. V posledních dnech napadl metr až 1,2 metru sněhu, ale tato sněhová pokrývka je mimořádně nestabilní.

Dva lidské životy si vyžádala v sobotu odpoledne lavina ve východorakouském Damülsu. Záchranáři našli pod vrstvou sněhu mrtvého 44letého muže. Jeho 32letou manželka byla přepravena vrtulníkem do nemocnice v Innsbrucku, kde ale večer také zemřela.

Masa sněhu přinesla smrt osmašedesátiletému lyžařskému instruktorovi v Savojsku ve Francii, jehož tělo našli v sobotu ve volném terénu v oblasti zimního střediska Aussois. Pátrání dnes odpoledne pokračovalo po pětatřicetiletém britském lyžaři, který zmizel v sobotu ve volném terénu ve francouzském alpském středisku Méribel.