Muž přišel k prodejnímu pultu minulý týden v sobotu kolem 17:00. "Požadoval veškerou finanční hotovost. Prodavačka z obavy o svůj život otevřela pokladnu, ze které začala vyndávat peníze," sdělila mluvčí policie Iveta Martínková.

Trafikantka ale byla zřejmě podle pachatele příliš pomalá, natáhl se proto přes pult a peníze si vzal sám. "Poté s hotovostí v řádech několika tisíc korun a se slovy: 'Nechoď vůbec ke dveřím, nebo uvidíš!' z trafiky odešel," dodala mluvčí.

Kamerový systém v prodejně zaznamenal jeho podobu i hlas. Podle policie je mu kolem 30 let, je zhruba 185 centimetrů vysoký a má střední postavu. Oblečený byl ve světle šedé mikině s kapucí přes hlavu a prošívané tmavé vestě. "Na nohou měl sportovní obuv bílé barvy," upřesnila Martínková. Za loupež muži hrozí až deset let vězení.

Kriminalisté žádají veřejnost o pomoc při pátrání. Varují ale, že pachatel může být ozbrojený, lidé by se ho tedy neměli sami pokoušet zadržet, ale informace volat na linku 158, nebo se obrátit na kteroukoliv policejní služebnu.