Podle informací ČTK se policie k pachateli vraždy dostala neobvyklým způsobem. Komplic pachatele, který mu pomáhal mrtvolu zakopat, se ve zcela jiné souvislosti dostavil na policii k výslechu. Kriminalisty však zaujalo, že má obuv od krve. Během dalšího výslechu se jim přiznal, že se podílel na maskování stop po vraždě, a pachatele udal.

Policie podala státnímu zástupci návrhu na vzetí obviněného muže do vazby. Hrozí mu trest od deseti do 18 let. Kriminalisté se případem dále zabývají a zatím k němu nebudou zveřejňovat bližší podrobnosti. "Kriminalisté zajistili různé stopy, které budou vyhodnocovat policisté odboru kriminalistické techniky a expertiz krajského ředitelství," uvedla Štětínská.

Kromě této vraždy se policisté zabývají i dalším podezřelým úmrtím, a to sedmaosmdesátileté seniorky z Ostravy, která byla nalezena mrtvá ve čtvrtek. Při páteční pitvě ženy se ale ukázalo, že zřejmě zemřela násilnou smrtí. "Paní utrpěla poranění v horní oblasti těla způsobená násilím, kdy zranění mohla mít souvislost s úmrtím," uvedla Štětínská. Policie případ vyšetřuje jako podezření z vraždy.