V dodávce po teplické dálnici D8 cestoval muž se třemi manželkami a 11 dětmi. Nejmladšímu bylo teprve 14 dní. "Jako doprovod s sebou měli svého příbuzného, který dlouhodobě žije na území Německa. Se všemi dospělými osobami zahájili policisté řízení o správním vyhoštění, oba muže navíc podezřívají ze spáchání trestného činu organizování a umožnění nedovoleného překročení státní hranice, takzvaného převaděčství," uvedla Stulíková.

Policisté se při úterních kontrolách zaměřovali zejména na nákladní a dodávkové automobily, autobusy či mikrobusy, ale také na vlaky. Ve středních Čechách byli vidět zejména na dálnici D8 ve směru na Teplice a ve vlakových soupravách na trati mezi Kolínem a Pardubicemi. Zkontrolovali téměř tisíc cizinců, dvě stovky aut a dvě desítky vlaků. Navštívili také čtyři ubytovny a 18 provozoven. Přístrojem na kontrolu pravosti dokladů prošlo více než 300 dokumentů. S 12 lidmi zahájili policisté správní řízení. S jedním kvůli nelegálnímu pobytu, zbytek byl v Česku nelegálně zaměstnán. Policisté zadrželi i dva cizince podezřelé z trestné činnosti.

Podle Stulíkové jde už o třetí podobnou akci za poslední tři měsíce. Za poslední rok zkontrolovali policisté v Pardubickém a Středočeském kraji více než 62.000 cizinců. S více než třemi stovkami zahájili správní řízení, a to hlavně kvůli nelegálnímu zaměstnávání a nelegálnímu pobytu. Odhalili téměř 100 cizinců, kteří procházeli evidencí pátrání, a zabavili 80 odcizených dokladů. U více než 300 z 37.000 kontrolovaných dokladů policisté zjistili nesrovnalosti.