Dívka letos na jaře začala na jednom internetovém portálu komunikovat s osobou, která vystupovala pod ženským jménem, ale ve skutečnosti šlo o muže. "Při komunikaci, která měla erotický podtext, začal muž vydávající se za ženu požadovat po dívce, aby se vyfotografovala nahá a fotografie mu poslala. Dívka tak několikrát učinila a po nějakém čase přistoupila i na natočení několika pornografických videí," uvedla Javorková.

Dodala, že muž dokonce dívku instruoval, v jakých erotických polohách se vyfotit a natočit. Mladistvé za erotický materiál nesliboval žádnou odměnu. Podle policie věděl, kolik je dívce let, přesto žádal po nějaké odmlce další videa. "Když mu je dívka odmítala poslat, začal jí vyhrožovat, že pokud mu požadovaný materiál nepošle, dříve zaslané fotky i videa zveřejní na internetu," uvedla policejní mluvčí.

Dívka se poté se svým problémem svěřila učitelce ve škole, která ihned kontaktovala policii. Kriminalisté záhy zjistili, že za ženu se na internetu vydával zmíněný muž z Rožnova pod Radhoštěm. Při domovní prohlídce u něj následně zajistili notebook s několika erotickými fotografiemi a videonahrávkami. Policie apeluje na mladé lidi, aby byli při komunikaci na sociálních sítích velmi opatrní.

"Je důležité si uvědomit, že nikdy nemají stoprocentní jistotu, s kým komunikují. Další radou je, aby cizím osobám rozhodně neposílali žádné - a už vůbec ne erotické - fotografie či videa. Jakýkoli odeslaný nebo zveřejněný materiál, jako například fotografie nebo videa, nelze už nikdy z internetového prostředí zcela odstranit a navíc může být použitý jako prostředek například při vydírání," uvedla Javorková.