Lupiči vylezli na střechu obchodu, rozebrali střešní tašky a vnikli do půdních prostor. Do prodejny se pak spustili po laně. "Pod pohrůžkou střelné zbraně donutili personál k vydání téměř 600.000 korun," řekla mluvčí.

Vyšetřování bylo podle policistů složité a dlouhé. Kriminalisté se opakovaně obraceli s výzvou o pomoc na veřejnost. Dlouho to vypadalo, že lupiči dopadení uniknou. "V první fázi prověřování to vypadalo, že se není čeho chytit, ale mravenčí práce kriminalistů se vyplatila," řekla Štětínská.

Minulý týden policisté dopadli a z loupeže obvinili dva muže z Karvinska ve věku 31 a 32 let. Ve vězení mohou strávit až 12 let. Oba s kriminalisty spolupracují. "Starší byl v minulosti odsouzen za násilnou trestnou činnost," doplnila mluvčí. Na loupež se podle ní důkladně připravovali. Sledovali okolí vybraného obchodu, hledali například i nejlepší cestu pro únik.

Pravděpodobným motivem u obou obviněných byl jejich kladný vztah k výherním automatům. Většina peněz tak skončila v nich. Policistům se podařilo zajistit jen auto, které jeden z pachatelů z uloupených peněz koupil.