Jednačtyřicetiletý Berger měl dorazit do Arménie na zápas u příležitosti oslavy šedesátin arménské fotbalové legendy Chorena Oganesjana. Svoji účast v Jerevanu ale odřekl a organizátoři poté uvedli, že je to kvůli tomu, že je šokovaný havárií, z níž prý jen se štěstím vyvázl.

"Berger měl letenku do toho letadla a vyvázl šťastnou náhodou, protože se na letišti zdržel. Je to jenom člověk se svým nervovým systémem. Každý normální člověk by za těchto okolností v nejbližších dnech do letadla nenastoupil," citovala arménská tisková agentura Novosti-Armenija člena organizačního výboru sobotního zápasu Vitalije Prichodčenka, který vysvětloval, proč Berger do Jerevanu nepřiletí.

Fotbalista ale informaci popřel. "Zprávy o tom, že jsem si měnil let, jsou lži. Letěl jsem domů z Barcelony do Prahy v pondělí tak, jak jsem měl," oznámil dnes Berger na twitteru. V Barceloně byl na víkendovém šlágru španělské ligy proti Realu Madrid.

Airbus německé společnosti Germanwings podle oznámení francouzských vyšetřovatelů havaroval poté, co druhý pilot nepustil kapitána do pilotní kabiny a záměrně změnil kurs stroje tak, že následoval náraz na zem.