Autosalon začíná ve čtvrtek novinářským dnem, pro veřejnost se brány Porte de Versailles otevřou v sobotu. Akce potrvá až do 19. října. Nejvýznamnější podzimní evropská automobilová přehlídka se ob rok střídá s německým Frankfurtem. V roce 2012 pařížský autosalon navštívilo 1,23 milionu lidí.

Mezi nejočekávanější premiéry patří vedle Fabie nová generace Volkswagenu Passat, pátá generace velkoprostorového Renaultu Espace, nástupce legendárního cabria Mazda MX-5 nebo sedmimístný Land Rover Discovery Sport. Volvo ukáže novou generaci velkého SUV XC90 a v ulicích Paříže bude mít den před autosalonem premiéru nový Opel Corsa.

Domácí Citroen přichystal jako koncept nejmenší model C1 vyráběný v českém Kolíně v městské verzi Urban Ride. O tom, zda se crossover dostane do sériové výroby, rozhodnou sami návštěvníci autosalonu.

Mezi sportovními lahůdkami bude největší pozornost zřejmě budit tradičně Ferrari a Lamborghini. Ferrari chystá odlehčenou verzi modelu 458 s otevřenou střechou pod označením Speciale Aperta a Lamborghini by mohlo přijít s novým vozem třídy gran turismo. Mercedes již potvrdil účast sportovního kupé AMG GT, které by mělo navazovat na model SLS. Jaguar v rámci návratu do střední třídy představí hliníkový model XE.

Jednodenní vstupenka na autosalon stojí 14 eur. Oficiální stránky jsou http://www.mondial-automobile.com.