Souhrnný index nákupních manažerů (PMI) klesl na 52,3 bodu ze srpnové úrovně 52,5 bodu. Ukazatel zůstává od loňského července nad hranicí 50 bodů, která je předělem mezi růstem a poklesem aktivity. Ankety mezi nákupními manažery jsou prvním signálem ekonomického vývoje v příslušném měsíci.

"Evropská centrální banka (ECB) bude zklamaná. Vede tvrdou bitvu a naše anketa ukazuje, že to, co dosud udělali, zřejmě nestačí," řekl podle agentury Reuters hlavní ekonom organizace Markit Chris Williamson. ECB počátkem měsíce překvapila finanční trhy dalším snížením úrokových sazeb a také oznámila nový program odkupování balíků cenných papírů od bank, aby povzbudila jejich úvěrovou aktivitu.

Ekonomický růst v eurozóně se ve druhém čtvrtletí zastavil, když německá ekonomika nečekaně klesla a Francie stagnovala. Index aktivity v německém průmyslu se snížil na 50,3 bodu, minimum za 14 měsíců. Ukazatel aktivity ve francouzském sektoru služeb se propadl pod 50 bodů.

Index zpracovatelského průmyslu v celé eurozóně klesl o 0,2 na 50,5 bodu. Pro služby se hodnota indexu snížila o 0,3 na 52,8 bodu. Index cen výrobců zůstal 30. měsíc pod hranicí 50 bodů.