Vysílač na pražském Strahově šíří rozhlas ve standardu DAB+ (Digital Audio Broadcasting) v takzvaném třetím pásmu, které je pro digitální vysílání optimální. Pilotní test zahájený letos v březnu dosud zahrnoval čtyři kanály ČRo Vltava, ČRo Wave, Evropa 2 a RockZone. Nyní se nabídka rozšíří o stanice Českého rozhlasu Radiožurnál, Dvojku, Plus, Junior, D-Dur a Jazz; dále Frekvence 1, BBC a Pigy mediální skupiny Lagardère a také Impuls a Impuls AM, o které se dosud mluvilo v souvislosti s plánovým spuštěním vysílání na středních vlnách pod názvem Český Impuls. Další stanicí v pilotním vysílání bude Dechovka dosud dostupná na středních vlnách například v Praze, Brně nebo v jižních Čechách.

Pilotní projekt má Radiokomunikacím poskytnout informace o parametrech digitálního vysílání. To by mělo posluchačům v budoucnu přinést širší nabídku i nové typy služeb. "Intenzivně pracujeme na implementaci a ověřování funkčnosti technologií, které jsou pro nový typ vysílání nezbytné, a to včetně vývoje služeb propojujících rozhlasové vysílání s internetovými službami. Nynějším krokem spouštíme v pilotním režimu jednotlivé stanice s cílem ověřit technické parametry digitálního rozhlasu," uvedl ředitel pro regulaci a strategii ČRa Marcel Procházka.

V pilotním vysílání, které pokrývá přes 800.000 obyvatel hlavního města, se objeví i stanice, které kvůli nedostatku volných kmitočtů chybějí v nejrozšířenějím FM pásmu. Příjem vysílání je možný na rozhlasových přijímačích podporujících standard DAB+.