Joel je vážně zraněn a je na samotné Ellie, aby ho zachránila. V patách má ale nejenom lidské lovce, kteří udělají vše pro přežití, ale i infikované, kteří by si z ní nejraději udělali přesnídávku.

Hráči, kteří mají fenomenální The Last of Us již za sebou, moc dobře tento scénář znají. Část stahovatelného obsahu Left Behind se totiž odehrává během původní hry. Druhá část je oproti tomu zasazena ještě před ni a ukazuje život Ellie ještě předtím, než potkala Joela.

Hlavní hrdinky stojí vždy bok po boku.
Autor: Sony

Kamarádky na celý život

Mladá hrdinka se po delší době setkává s nejlepší kamarádkou Riley, kterou dlouhou dobu neviděla. Vztah mezi oběma je krásně načrtnut a během hraní i sledování videosekvencí cítíte, že se mají obě skutečně rády a záleží jim na sobě navzájem. Příběh a atmosféra jsou tím nejlepším, co Left Behind nabízí.

Ellie sice není dospělá, ale zároveň není bezbranná.
Autor: Sony

Samotná herní náplň je až na mini detaily stejná, jako tomu bylo v The Last of Us. Nejdůležitější je přežít, a to za každou cenu! Ellie sbírá nejrůznější předměty a tvoří z nich předměty i zbraně. Sama se dokáže ohánět pistolí, lukem, ale i nožem.

Nepřátelé se totiž pohybují na každém kroku, ať už jde o sporami infikované mutanty nebo krvelačné gangy lidí. Zatímco v současnosti budete hrát za samotnou Ellie, v retrospektivní části přídavku vám bude dělat společnost v nehratelné podobě i její kamarádka.

Česká podpora nechybí ani u rozšíření

Ve hře jsou umně zakomponovány zábavné videohry. Jde o fiktivní bojovku, přestřelku s vodními pistolemi a rozbíjení skel. Všechny minihry skvěle podkreslují příběh. Hra má navíc i funkce, které odhalíte po připojení k Facebooku. Čechy potěší povedená lokalizace v podobě titulků, které stále nejsou u stahovatelného obsahu časté.

Fotogalerie
8 fotografií

Nové dobrodružství však nepatří k těm nejdelším. Po zhruba třetí půlhodině je po všem. A to vzhledem k ceně 405 Kč skutečně není mnoho. Za tyto peníze si totiž můžete pořídit plnohodnotnou hru. I tak jsme za The Last of Us: Left Behind velmi rádi. Jde o skvělý doplněk k téměř dokonalé hře. Jen škoda, že další stahovatelný obsah již nebude.

Hodnocení Blesk.cz: 8/10 

Plusy:

Další porce příběhu
Hezký vztah mezi Ellie a Riley
Krásná grafika s citem pro detail

 

Minusy: 

Krátké
Vzhledem k délce vyšší cena

 

Infobox

Datum vydání: 14. únor 2014

Platformy: PlayStation 3

Cena: 405 Kč

Výrobce: Naughty Dog

Vydavatel: Sony

Distributor v ČR: Sony

Jazyk: AJ + CZ titulky