Diablo III je akční RPG s izometrickou kamerou. S jednou z pěti postav, které tvoří mnich, šaman, barbar, lovec démonů nebo čaroděj, se vydáte na dobrodružství, ve kterém kosíte fantasy nepřátele jako kostlivce, nemrtvé a démony. Za poražené nepřátele získáváte zkušenosti, kterými vylepšujete svoje schopnosti, za nalezené peníze kupujete nové brnění i zbraně.

Časem možná i verze pro Xbox 360

Diablo III byl potvrzen pro PlayStation 3 a 4, přičemž byly odhaleny obrázky pouze z PS3 verze. Verze pro Xbox 360 a jeho následovníka se ale pravděpodobně také dočkáme. „Verze pro PlayStation neznamenají, že má nutně Sony exkluzivitu,“ prohlásil herní designér Joshua Mosqueira. Verzi pro X360 by nahrávala do karet i stejná hardwarová architektura jako u PC.

Ve čtyřech na gauči

PlayStation 3 verze bude podporovat offline multiplayer až pro čtyři hráče na jedné obrazovce. O tom se může PC hráčům jen zdát. Není to ale žádné překvapení, protože to není poprvé, co série Diablo zamíří na konzole. První díl se v roce 1998 objevil na PS1 a obsahoval kooperativní multiplayer pro dva hráče.

Pryč s aukcemi!

Vzhledem k tomu, že konzolová verze se nepřipojí na online službu Battle.net od Blizzardu, zmizí také kontroverzní aukce. Ty rozdělily hráčskou komunitu na dva tábory. Nakupovat si herní předměty nejenom za fiktivní měnu, ale i skutečné peníze, se nelíbilo zkušeným harcovníkům, kteří si je těžce vydobyli přímo při hraní. Přesné datum vydání Diablo III pro konzole je zatím ve hvězdách.

Fotogalerie
6 fotografií