Agent 47 dostal zakázku na zabití zběhlice z Agentury, která z něj udělala dokonalý stroj na zabíjení. Jeho cílem je Diana, dlouholetá spolupracovnice, která mu zachránila život. Nakonec zjišťuje, že z Agentury zběhla, protože chtěla zachránit geneticky vylepšenou dívku Victorii, aby se z ní nestal stejný stroj na zabíjení, jako z agenta 47. Ten nyní riskuje vše, aby mladou dívku zachránil.

A jdou po mně!
Autor: Cenega/IO Interactive

Potichu a vražedně

Hitman: Absolution je již pátým dílem jedné z nejpopulárnějších sérií kradmých akcí. Hlavní roli v něm tedy hraje tiché zabíjení, za které jste nejvíce odměňováni. Neslyšné uškrcení nepřátel strunou, střelba z pistolí s tlumičem nebo například otrávení jídla jsou zaručené způsoby, jak cíl zlikvidovat tou nejnenápadnější a nejtišší cestou. Jakmile se rozhodnete pro přímou konfrontaci, stráže si přivolají posily a hráč tak často nemá sebemenší šanci se ubránit.

 

Zabijákovy instinkty

Agent 47 nyní oplývá zabijáckých instinktem, díky kterému vidí protivníky skrze zdi, stejně jako hlavní cíle své mise. V tomto režimu může spustit také řetězovou střelbu, při které po označení zlikviduje několik cílů najednou. Při spuštěném instinktu dokáže holohlavý zabiják také udržet utajení, a to velmi vtipně, když si rukou nebo pokrývkou hlavy zakrývá obličej. Instinkt však není neomezený, doplnit si ho však lze kradmým zabíjením, střelbou do hlavy nebo splněním úkolů.

V davu se ztratíte protivníkům z očí
Autor: Cenega/IO Interactive

Mistr převleků

Hitman: Absolution je z celé série nejpřístupnější veřejnosti. Při nižší zvolené obtížnosti lze dokonce hru hrát při prozrazení jako střílečku s krycím mechanismem. Tak ale nejvyšší skóre rozhodně nezískáte a právě díky němu se odemyká vylepšování schopností. To, co dělá z Hitmana výjimečnou kradmou akci, je hlavně jeho schopnost převlékat se za zlikvidované protivníky a zmást tak ochranku a nepozorovaně se pohybovat v nepřátelském teritoriu. Nový Hitman exceluje v nepřeberném množství možností, jak daný úkol vyřešit a jak se zbavit živých cílů.

 

Fotogalerie
6 fotografií

Hudba a grafika úchvatná, ale ty chyby…

Novinka Absolution má poutavý hollywoodský příběh plný legračních postav. I samotné dialogy neherních postav jsou poutavé a mnohdy k popukání. Grafika hry je navíc na až překvapivě vysoké úrovni, orchestrální hudbě také nelze nic vytknout. To, co celou hru shazuje, je neohrabaná umělá inteligence protivníků. Proč k vám proboha nabíhají otočeni zády. Hra také trpí celou řadou bugů, od prolínání postav s texturami, až po mrzuté zamrzání. Má však spoustu co nabídnout. A těm, co by nestačil příběhový režim, se zavděčí online mód kontrakty, ve kterém si hráči vytvářejí vlastní mise. Tak vyrazte zabíjet hezky potichu…

Hodnocení Blesk.cz: 8/10

 

Plusy:

Nejlepší díl série kradmých akcí Hitman

Nepřeberné množství možností, jak řešit úkoly

Skvělá grafika a hudba

Hitman je mistr převleků a tichého zabíjení

Online režim kontrakty

 

Minusy:

Kolísající úroveň umělé inteligence

Příběh nedokáže vždy udržet vaši pozornost

 

Infobox

Datum vydání: 20. listopad 2012

Platformy: Xbox 360, PlayStation 3, PC

Cena: 1399 Kč (Konzole), 999 Kč (PC)

Výrobce:  IO Interactive

Vydavatel: Square Enix

Distributor v ČR: Cenega

Jazyk: AJ