Zvířata, kterých je ve hře okolo padesáti, jsou rozdělena na predátory a býložravce. Najdete zde špice pomeriany, bígly, kočky, lvy, slony, krávy, srnky, dikobrazy i dinosaury. Některá další zvířata je ale potřeba dokoupit za další peníze, jako třeba pandu nebo klokana. Celá hra se přitom odehrává v rozpadlých ulicích atmosférického Tokia.

 

Fotogalerie
6 fotografií

S plným žaludkem dobře se přežívá

Vaším úkolem je udržet svého tvora co nejdéle naživu, zdravého a s plným žaludkem. Jakmile budete mít hlad, začne vám ubývat zdraví. Pokud jste býložravec, bude vaším úkolem najít dostatek výživných rostlin k sežrání. Jako predátor budete muset lovit menší zvířata, ale dávat si pozor na ty větší a silnější. S takovým špicem se hyenám neubráníte, ale naopak s býložravou krávou ano. Naštěstí je ve hře spousta trávy, ve které se lze ukrýt. Zvířata odemykáte v režimu přeživší, ve kterém nemáte za úkol nic jiného, než v rozpadlém Tokiu přežít co nejdéle. Jedna minuta se přitom rovná jednomu hernímu roku. Jakmile bude vašemu zvířeti patnáct let, začne stárnout.

 

Páření a množení

V tu dobu je nutné si nejdříve označit teritorium a začít se pářit. Jakmile bude vaše, budete muset získat před samicemi ještě dostatek respektu. Zabít a sežrat dost zvířat, aby se vám zvýšil level. Potom to bude chtít už jen najít pelech a můžete na to hupsnout. Vaše geny se rozšíří dál a vy založíte rodinu. Tokyo Jungle je nápaditá hra, ve které se jen každodenní úkoly možná příliš opakují. Záleží spíše, jestli vám hra učaruje tak, jako nám, to vám pak lovení, páření a tak dále dokola, bude připadat jako ta správná zábava na večery. Navíc budete moci získat i konkrétní mise, nebo psaní, která poodhalí, proč lidstvo zmizelo ze zemského povrchu. To už pak přimhouříte oči i nad postarší grafikou.

 

Hodnocení Blesk.cz: 8/10

Plusy:

 

Originální herní mechanismy

Spousta zvířat

Atmosférické a poutavé

Jiné, než všechny ostatní hry

 

Minusy:

Někdy rozporuplná grafika

Občas nějaká menší chybka

 

Infobox

Datum vydání: 26. září 2012

Platformy: PlayStation 3

Cena: cca 325 Kč

Výrobce: PlayStation C.A.M.P. / Crispy‘s

Vydavatel: Sony

Distributor v ČR: Sony

Jazyk: AJ